Am o repulsie profundă pentru orice meltean care își trântește mașina unde-l taie pe el neuronul masterchef din tărtăcuța pe care o cară după el ca să nu-i plouă în gât.

Ultimul meu accident a avut loc în mare parte din cauza unei mașini parcate aiurea într-o intersecție: o duduie care venea de pe “cedează trecerea” a scos mai mult decât trebuia botul mașinii în calea mea, pentru că nu avea vizibilitate din cauza mașinii cu pricina.

Dar pentru asta există lege, poliție și amenzi. În fișa postului poliției rutiere este pedepsirea indivizilor care parchează aiurea, nu în cea a “civililor”. Cel mult, cetățenii pot face o poză și o pot pune pe Facebook, în ideea de a-l trage în rușini pe șoferul nesimțit. Atât!

Totuși, niște români au fost luați de val și au găsit o soluție absurdă de pedepsire a șoferilor care parchează neregulamentar: autocolantul de lipit pe oglindă – “ai parcat ca un bou”.

autocolant ai parcat ca un bou(sursă foto)

Ei bine, cu toată sinceritatea din lume, asta mi se pare cea mai proastă inițiativă cetățenească de la inventarea shaormei pentru vegetarieni încoace!

Oameni buni, lipitul autocolantelor pe oglinzile mașinilor poate duce la mai multe accidente decât o mașină parcată aiurea. Posesorul mașinii din poza de mai sus, meltean cum o fi, poate pleca de pe loc cu mașina fără să observe opera voastră de artă de pe oglinda lui și sunt șanse să o descopere tocmai când vrea să tragă dreapta de volan.

Pagina de Facebook (Ai parcat ca un bou) care a venit cu inițiativa are peste 30.000 de like-uri, iar postările de tipul celei care conținea poza de mai sus au mii de like-uri și sute de share-uri. Inițiativa asta devine deja foarte periculoasă!

Una e să îi pui un cartonaș sub ștergătoare, cum fac duduile alea cu flyerele pentru masaj erotic, alta e să atentezi la vizibilitatea șoferului. Dacă tot vă credeți mai deștepți decât șoferii care parchează aiurea, folosiți-vă creierul o idee mai mult decât ei!

ai parcat ca un bou(sursă foto: Pagina de Facebook “Ai parcat ca un bou”)

Pe aceeași temă au mai scris: cei de la Bucureștii Vechi și noiși Dan Ciulea.

Bonus: