Închide

Ce vrei să cauți?

Beme, o aplicație de socializare care poate schimba totul sau nimic

Ma uitam vineri seară, la concertul lui RW, la modul în care mii de oameni priveau concertul prin ecranele telefoanelor, în timp ce filmau. Chiar mă gândeam că dacă nu erau picate rețelele de telefonie, cum se întâmplă de obicei la marile adunări de oameni (meciuri, concerte, proteste anti-ponta etc.), probabil toată lumea era cu ochii în telefoane, ca să share-uiească filmulețele pe Facebook. În timp ce priveam spectacolul ăsta de la înălțimea peluzei parlamentului, am realizat că deseori mă regăsesc în pielea omului care ratează frumusețea vieții reale fiind prins cu ochii în telefon și cu mintea într-o descriere pentru poze și filmulețe.

Cumva inspirat de maladia asta care ne transformă în zombi de smartphone, Casey Neistat (am mai scris despre el și proiectele lui: 1 & 2) a lansat o aplicație de socializare numită “Beme”, care folosește principiul de sharing în timp real de la Snapchat, cu conținut care se autodistruge după ce este “consumat”. Partea tare e că nu există like-uri și comentarii, ci doar selfie-uri, iar singurul mod în care poți să filmezi este ținând telefonul lipit de piept (sau acoperind cumva senzorul acela de lângă front-camera). Deci nu vezi ce filmezi și nu îți iei ochii de la ce se întâmplă în timp real în fața ochilor tăi. Filmulețul este trimis automat urmăritorilor tăi, nu trebuie să mai apeși nimic. Blochezi telefonul și îl bagi în buzunar.

Momentan îți poți face cont doar dacă ești invitat de cineva sau dacă bagi numărul de telefon în aplicație. Eu nu am reușit pentru că se pare că numerele cu +40 în față nu sunt acceptate momentan. O să mai încerc.

Aruncați un ochi pe prezentarea aplicației:

Este un proiect ambițios și, dacă prinde, e posibil să schimbe social media filtrată în care ne îmbăiem în prezent. Toate pozele sunt editate, toate clipurile sunt atent selecționate. Doar Snapchat ce aduce o doză de realitate nefiltrată în peisaj. Rămâne de văzut cum va evolua aplicația. Oricum, dacă prinde la nivel global, în România va face ochi doar peste 2-3 ani. Uitați-vă la Snapchat.

—————————————————————————————————-

Rămâi conectat cu ce mai scriu: Dă-mi una bucată Like aici!

Abonare la newsletter

Primesti pe email cele mai noi articole.

1 comentariu Adaugă comentariu

Adaugă comentariu