Închide

Ce vrei să cauți?

Articolul unui blogger care a fost #prinMehedinti

În luna mai a venit Mehedințiul la București și m-am întâlnit cu el la Hotel Continental. Era proaspăt tras în poză de Victor Bogdan Gheorghiţă în cadrul proiectului #prinMehedinți. Am scris atunci pe blog despre tot proiectul, despre oamenii din spatele lui și despre poveștile în jurul cărora a fost clădită toată acțiunea.

După cum m-am și lăudat în articolul respectiv, chiar aveam în plan să fug un weekend prin Mehedinți, ca să-i văd frumusețile, în special Cazanele Dunării. La nici o lună distanță de la articolul respectiv, am primit o invitație din partea oamenilor responsabili cu proiectul, printre care și consilierul județean Ionuț Sibinescu, de a vizita Mehedințiul într-un cadrul organizat, alături de alți camarazi bloggeri, și de a cunoaște pe viu poveștile proiectului #prinMehedinti.

prin-mehedinti-statuia-lui-decebal

Așadar, joi seara m-am urcat în mașină și am dat o fugă de vreo patru ore și jumătate până-n Drobeta-Turnu Severin, de unde a început toată experiența pe care o să încerc să o rezum mai jos.

Mâncarea

Dacă ajungi în zonă, trebuie să încerci o saramură de pește. Eu am executat una la Pensiunea Melba și mi-a făcut ziua mai frumoasă. Asta în condițiile în care eu cam fug în mod normal de mâncărurile pe bază de pește.

prin-mehedinti-saramura-de-peste

Apropo, dacă ajungi vreodată în Drobeta-Turnu Severin și te lovește o poftă inexplicabilă de ceva dulce, trebuie să încerci desertul ăsta de la restaurantul Marco Polo. E un fel de Snickers pane, acompaniat de înghețată de fructe de pădure. E o ciudățenie extrem de gustoasă.

desert-snickers-drobeta

Drobeta-Turnu Severin

Un oraș liniștit. Nu prea ai pe unde să petreci noaptea, asta pentru că tineretul este în mare parte plecat la muncă fie în străinătate, fie prin alte orașe mai mari ale țării. Dacă vrei să te retragi undeva să scrii o carte, aici e locul.

Străzi curate, case îngrijite, outlet adidas:)), câteva terase, un turn de apă în care s-au investit ceva bani pentru reabilitare și care îți oferă o priveliște 360º și, implicit, superbă asupra orașului.

drobeta-turnu-severin

Drumurile

Cu excepția câtorva drumuri județene, care te vor face să transpiri (am experimentat unul între Drobeta și Cireșu), o să ai parte de niște drumuri care te vor pune în situația care nu te vei putea hotărî dacă să alergi mașina și să te distrezi în curbe sau să conduci încet și să te bucuri de peisaj.

sofer-prin-mehedinti

Peisajele

Te fac să repeți ca un robot telefonic “Bă, ce țară frumoasă avem!”. Cazanele Dunării sunt impresionante. Combinația dintre munte și apă este fantastică, în special când te dai cu barca pe Dunăre.

Orice peșteră din apropierea Dunării are câte o poveste de război sau din comunism, când oamenii se adăposteau în ele în acțiunile de a trece granița la sârbi.

drum-drobeta-orsova

Locuri de vizitat

Pe lângă peșteri și trasee montane care duc tot la peșteri (aici nu prea m-a nimerit povestea), ai de văzut Cazanele Dunării (o plimbare cu barca p-acolo e tot ce trebuie), Podul lui Dumnezeu, Pensiunea Steaua Munților (unde am făcut cunoștință cu niște mizilicuri făcute în casă de nu m-a mai interesat grătarul – vezi foto mai jos).

mancare-steaua-muntilorConcluzie

Pentru peisaje, pentru răcoarea Dunării combinată cu cea a muntelui, pentru liniște și deconectare, pentru mâncare bună și șpriț rece, apasă tasta #prinMehedinți. Dă-i o șansă! :)

 

—————————————————————————————————-

Rămâi conectat cu ce mai scriu: Dă-mi una bucată Like aici!

Abonare la newsletter

Primesti pe email cele mai noi articole.