Firea petrece, gropile rămân

Știu că e în trend să dai cu texte pe interneți despre Firea și despre toate deciziile pe care le ia, de la logo-ul orașului la campanii anti-balene albastre, dar vă jur că nu scriam articolul ăsta dacă nu îmi simțeam portofelul amenințat. Și nu zic aici de banii care se duc la stat. Ăia știm cu toții că sunt pierduți ca sufletele păcătoșilor care fac glume despre Preafericitul Daniel pe Facebook.

Mă uitam azi prin oraș la toate scenele și “scenuțele” amplasate în față Ateneului, în fața Universității și în fața Casei Poporului, la toate stegulețele cu PMB-ul încă netras printr-un logo de 50.000 de lei. Doamna primar e mare petrecăreață, e un soi de Jay Gatsby de Voluntari.

Îi place să le dea bucureștenilor cu divertisment. Se vede că vine din televiziune și știe cum e cu pâinea și circul. Dă-i cu petreceri de toate sărbătorile și sfinții din doarea BOR-ului, dă-i cu decorațiuni de Paște. Femeia e pe #opulență și #paranghelie mai ceva ca Revelionul lui Dan Negru.

Problema nu e neapărat că-i place viața pe bani publici și că nimeni nu știe sumele pe care le sifonează pe linie de partid cu artificiile astea. Problema e că doamna primar nu știe cum e cu asfaltatul gropilor.

Pe bune, nu exagerez când zic că pe traseul meu de 15 minute “Acasă-Muncă” sunt cel puțin 100 de gropi mari încât poți să pierzi în fiecare câte o minge de fotbal. Și vorbesc aici de un traseu care pleacă din Dorobanți și ajunge la Universitate. Nici nu aduc în discuție Podul Grant care pică dacă trece pe el vreun oficial cu coloana de șmecherie sau alte străzi și bulevarde nu atât de centrale.

Îmi e și frică să duc mașina la revizie că faliment scrie pe mine. Cred că în curând vor apărea creditele pentru bucureșteni în toată firea, ca să ne schimbăm bieletele, capetele de bară și amortizoarele.

Abonează-te la vlog-ul meu zilnic aici. Rămâi conectat cu ce mai scriu: Dă-mi un Like aici!

3 comentarii

  1. Gropi au fost si vor mai exista atata timp cat nu sunt penalizati cei care le fac de mantuiala. In occident orice strada asfaltata are un termen de garantie care nu este deloc mic.
    Noi avem asa ceva?

  2. Exista oras in romania fara gropi? La noi in oras am vazut ca se asfalteaza zone care nu aveau nevoie de asfalt, tocmai ca peste 2 ani sa se strice si sa aiba de munca.

  3. Ai grija boss, sa nu te acuze doamna firea (am scris intentionat cu litere mici) ca faci like-uri cu numele ei.
    Daca platesti comision 20% din venituri la dansa, poate scapi de-o urmarie penala.

    Apropo de gropi, ieri am iesit din service: tampoane motor 700 lei. Urmeaza amortizoare spate cu 500 lei. Bucse, capete de bara si alte piese de articulatii cu alti 500 de lei.

Adauga un comentariu

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.