De multe ori am încercat exercițiul ăsta de imaginație și m-am gândit la cum ar reacționa un om al anilor ’70- ’80 dacă s-ar uita la societatea și omul anului 2015. Cum s-ar uita la felul în care mergem pe stradă, la cum socializăm când ieșim la bere etc.

Până se va inventa prima mașină a timpului, cu ajutorul căreia să iau un om din trecut și să îl pun față în față cu prezentul meu, am dat peste clipul de mai jos, care îl are protagonist pe un tip care s-a întors în societate anul acesta după 44 de ani de stat în pușcărie.

Probabil cele mai savuroase replici din tot interviul sunt: “Oamenii merg pe stradă și nici nu se uită în față, iar eu încerc să îmi dau seama cum fac asta, să își controleze direcția de mers în timp ce stau cu ochii în telefoane” și “M-am întors în Times Square ca să îi simt atmosfera și am văzut cum majoritatea oamenilor vorbeau singuri, dar m-am uitat mai îndeaproape și am observat că aveau niște chestii în urechi”.

Vă recomand să vă uitați la clipul respectiv și să faceți abstracție cât puteți de fapta pentru care individul respectiv a stat în pușcărie 44 de ani. Este interesant modul în care privește societatea anului 2015, dar și modul în care a decis să se împace cu el după anii petrecuți în închisoare.

———————————————————————————————-

Rămâi conectat cu ce mai scriu: Dă-mi un Like aici!