"1 Iunie Zi Liberă" a trecut de Camera Deputaților | Mariciu.ro

“1 Iunie Zi Liberă” a trecut de Camera Deputaților

Dacă nu v-ați luat doza de vești bune pe ziua de azi, am eu una bună rău pentru voi, proaspăt primită pe mail:

București, 18 octombrie 2016 – Camera Deputaţilor a adoptat, cu 237 de voturi pentru, propunerea legislativă care modifică articolul 139 din Legea nr. 53 / 2003 – Codul Muncii, ce vizează declararea zilei de 1 Iunie, Ziua Copilului, zi liberă la nivel național. Astfel, ziua de 1 Iunie va fi cea mai importantă zi din an pentru părinţii şi copiii din România.

Inițiativa legislativă, înaintată de senatoarea Rozalia Biro și de deputata Claudia Boghicevici, împreună cu un grup format din 84 de parlamentari din toate partidele politice, este parte din campania ce urmărește să îmbunătăţească relația părinte-copil. Campania este derulată de grupul de inițiativă format din Itsy Bitsy FM împreună cu Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție (ANPDCA).

Următorul pas este ca legea să ajungă pe biroul Președintelui României, care în maximul 20 de zile o va promulga sau o va trimite înapoi în parlament. Cel mai probabil va fi promulgată, iar apoi va fi publicată în Monitorul Oficial și va intra în vigoare după alte 3 zile.

Deeeeci…. sunt șanse foarte-foarte mari ca 1 iunie 2017 (care pică într-o joi) să fie zi liberă națională. Cu alte cuvinte, voi fi liber de ziua mea de naștere. Hehe! Mulțumesc, Itsy Bitsy! :D

happy

Abonează-te la vlog-ul meu zilnic aici. Rămâi conectat cu ce mai scriu: Dă-mi un Like aici!

Adauga un comentariu

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.