Închide

Ce vrei să cauți?

Captain America: The First Avenger

Captain America: The First Avenger este încă un film ieşit din benzile desenate Marvel. Dar care, spre deosebire de Thor, Hulk, Iron Man, nu beneficiază de o logică a acţiunii.

 

Din fraza de mai sus i-am omis intenţionat pe X-Men, Spiderman, Fantastic Four, Punisher, Ghost Rider şi Daredevil. O să vezi de ce!

 

Ironic sau nu, filmul cu pricina are un rol (pe care, din păcate, nu l-a jucat bine), acela de a ni-l prezenta pe Căpitanul America, erou ce va lua parte la “filmul cheie” The Avengers, alături de Thor, Hulk şi Iron Man, film ce va avea premiera anul viitor în luna mai.

 

Aşadar, nu vă aşteptaţi la cine ştie ce film extraordinar, asamblat din bucăţi de istorie şi acţiune spectaculoasă. Aşteptaţi-vă la un film plin de: clişee americane (de tipul sărutului pasional dinaintea bătăliei finale), glume slăbuţe despre un tip slab (fizic), faze lipsite de sens, replici extrem de penibile şi aparaturi/tancuri/arme ce nu îşi au locul în Al Doilea Război Mondial.. (da, da… ştiu.. e ficţiune!)

 

Ce mai salvează cât de cât filmul este participarea lui Tommy Lee Jones… cu vreo 15 replici.

 

Două concluzii:

Filmul este doar pentru amatorii genului şi nu pentru o seară lejeră la cinema cu prietena (care va ofta şi va butona telefonul pe durata filmului)…


Aştept cu interes The Avengers ca să mă lămuresc dacă a meritat atâta preludiu.


O chestie interesantă pe care am observat-o este faptul că Red Skull (personajul negativ), interpretat de Hugo Weaving (agentul Smith din Matrix), cât timp nu avea masca umană şi era roşu şi urât.. îmi aducea extrem de mult cu Samuel L. Jackson… Ei bine, în finalul filmului apare şi Samuel L. Jackson (care va apărea şi în The Avengers, evident).

 

 

Trailerul de rigoare:

Abonare la newsletter

Primesti pe email cele mai noi articole.

2 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    pfffaaaaa comfirm ca este un film obosit. Nici macar daca te faci praf, avion, lemn, cric, zen nu vei fi in stare sa gasesti ceva bun la “filmul” asta

Adaugă comentariu