Închide

Ce vrei să cauți?

O părere despre faza cu înțepătura din tramvai

Nu vreau să par insensibil sau ceva de genul ăsta, dar agitația cu înțepătura din tramvai începe să se viralizeze puternic și asta poate fi periculos dacă faza respectivă este o invenție. Dezinformarea maselor este, de cele mai multe ori, mai periculoasă decât neinformarea lor.

 

Acum câțiva ani era povestea cu acul infectat cu HIV de pe scaunele de la cinema. Țin minte că în perioada aia chiar am văzut pe cineva care și-a verificat scaunul la cinema.  Poate își căuta cheile căzute, ideea e că l-am văzut pe om holbându-se la scaunul ăla câteva minute. Povestea cu acul infestat s-a stins atunci și a reapărut pe perioada verii sub forma acelor de pe plajă, cum că să fii foarte atent unde îți pui cearșaful pentru că pe plajă se droghează puștimea noaptea și aruncă acele aiurea.. Povestea aia nu a prins atât de mult la public, dar sigur a avut urmări pe ici, pe colo.

 

Inițial am găsit aici faza cu înțepătura din tramvai, acum cam o săptămână. “Ciorba” a ars la foc mic până ieri seară, când Criserb a scris un articol și, cam în același timp, pe facebook a început să se share-uiască povestea asta. De aici au început să curgă cu linkuri de tipul ăsta (probabil că prima persoană care a scris despre asta a postat povestea pe mai multe forumuri).

 

Cum ziceam, mie mi se pare extrem de riscant să apară o astfel de nebunie pe net, mai ales că atașată are și o poză cu un individ, și să se viralizeze atât de puternic. Poate în spatele fazei este o glumă între prieteni și te pomenești că tipul respectiv este dat jos din tramvai și bătut de câțiva cetățeni cu “frică de ac”.

 

Important este, în primul rând, să fie verificată veridicitatea fazei.

 

Fără faze de genul: “M-a rugat o prietenă să scriu despre faza asta șocantă” sau “Mi-a povestit un prieten că..”! Aici nu mai este o joacă de tipul: “Dă acest mesaj la zece prieteni sau vei avea ghinion o mie de ani”, aici vorbim de o infracțiune și este datoria celor care au fost implicați în povestea respectivă să meargă la poliție și să declare în amănunt tot ce s-a întâmplat. Cu toată viralizarea asta, cu fiecare share dat, riscăm fie ca un om nevinovat să o încaseze (vă aduceți aminte de faza, de acum câteva luni, cu ambulanțele care răpesc copii?!?), fie ca masele să înnebunească și să facă prostii “din legitimă apărare” prin tramvaie, fie ca respectivul psihopat să se alarmeze și să nu mai scoată capul în lume o perioadă.. și n-ați făcut nimic în cazul ăsta.

 

Internetul este un lucru extraordinar dacă învățăm să-l folosim cu cap!

Abonare la newsletter

Primesti pe email cele mai noi articole.

3 comentarii Adaugă comentariu

  1. Eu inteleg ce spui tu. E periculos daca nu-i adevarat, insa nici sa tratezi doar partea asta in ideea de a discredita intamplarea fara ca nici tu sa nu ai idee care e adevarul nu-i OK… eu abia azi am aflat de pe cabral.ro de toata tarasenia si inclin sa cred ca un om cum e Cabral nu s-ar fi compromis inutil cu asa ceva fara sa se documenteze mai temeinic… Parerea mea! ;)

  2. #2 Comentariu nou

    Daca te ajuta cu ceva, sa stii ca nu e nici o minciuna, exista o investigatie in curs la sectia 22 d epolitie din capitala si chiar stiu pe cineva care a patit-o. Foarte bine ca a fost mediatizata intamplarea si ca fata respectiva a avut prezenta de spirit sa il pozeze ca poate altfel tipul s-ar fi ascuns in continuare. Din cate stiu acum e in arest si sper sa primeasca o pedeapsa pe masura.

Adaugă comentariu