Închide

Ce vrei să cauți?

Muzeul Antipa

În sfârșit, după ce coada din fața lui s-a teleportat în fața unui muzeu proaspăt deschis dintr-o altă dimensiune, am apucat să vizitez Muzeul Antipa: “Cel mai frumos loc din România“, după cum a fost alintat de către cei care l-au vizitat încă din primele zile de la deschiderea din septembrie 2011.

 

Prima impresie?

 

Muzeu european, nenicule! Luna trecută, #London4 mi-a oferit ocazia de a vizita Muzeul de Istorie Naturală din Londra și credeți-mă când zic că Muzeului de Istorie Naturală Grigore Antipa este undeva pe acolo.

 

Încă de la intrare, am dat de automatele de bilete, care sunt “user friendly” și supervizate de aproape de o tanti care te ajută instant cu informații: unde schimbi banii dacă nu ai mărunt sau pe ce să apeși ca să îți iei biletele repede, înainte să se facă celebra coadă în spatele tău.

 

Totul este curat și proaspăt (chiar și oasele mamutului de câteva mii de ani vechime). Pereții sunt albi, dar scăldați în razele filmulețelor proiectate de zecile de proiectoare din dotare. Ecrane touch-screen îți dau informații despre animalele atât de bine împăiate încât îți dau senzația că sunt vii și pasionate de arta statuilor vivante.

 

Traseul de vizitare începe cu fauna de pe teritoriul României, urmând a te plimba apoi pe tot globul: de la Polul Nord în jungla amazoniană, din savana africană în deșertul australian.Frumusețea faunei Pământului compactată pe trei niveluri.


Mi-a plăcut:

 

digitalizarea: Proiectoarele care înveseleau pereții și tavanele fie cu filmulețe interesante, fie cu o mare calmă. Ecranele touch screen care însoțeau toate “tablourile naturale”.

 

faptul că nu îți respiră în ceafă supraveghetorii de sală. Totul este monitorizat video pe “stil BigBrotherian”.

 


Nu mi-a plăcut:

 

magazinul de suveniruri are numai prostii și este super-mic. În magazinul de suveniruri al Muzeului de Istorie Naturală din Londra aveau de toate: de la pixuri și caiete cu animale până la cutiuțe cu rahat de elefant.

 

cafeneaua muzeului avea un târg expozițional și nu am putut să beau un ceai acolo pentru că era plin de fashioniste suferinde.

 

 

Mi-ar fi plăcut să fi avut permisiunea să fac vreo două – trei poze cu care să împodobesc articolul ăsta dar.. deh.. regulile sunt reguli și măcar într-un muzeu atat de frumos nu merită să fie încălcate.

 

Așadar, dacă nu ați fost până acum să vizitați Muzeul Antipa, duceți-vă cu încredere. Coada nu mai este. Aveți ce vedea. Prețurile sunt decente: 5 Lei pentru studenți, 20 bilet întreg.

 

 

Dacă vrei să fii la curent cu articolele care-mi ies din minte și mână, apasă aici.

Abonare la newsletter

Primesti pe email cele mai noi articole.

2 comentarii Adaugă comentariu

  1. aia cu rahatul sigur nu ar merge la noi ptr ca suntem in rahat la propriu : ))

    • #2 Comentariu nou

      Tudor, parcă ar merge o mână de rahat de elefant într-o cocină plină de rahat de porci. :)))

Adaugă comentariu