Închide

Ce vrei să cauți?

O reclamă Guinness filmată în România

Din primele secunde mi s-a părut ceva familiar la reclama asta: benzinăria, clasicul dulap românesc de perete – din spatele tipei care se dă vopsea pe față, calul cu fundă roșie în coamă, casa țărănească cu ferestre puse strâmb. praful, țiganii, numărul de BV de pe ursuleț, portiera de Dacie 1310 – în spatele căreia se află găina, uniforma polițistului din finalul spotului, totul.

Trebuie să recunosc că este oleacă înțepător că oamenii de la Saatchi & Saatchi Londra au ales să facă un spot cu țigani și să-l filmeze în România. Dar este jignitoare apariția uniformei Poliției Române în spot. Trebuie să recunosc că reclama transmite o energie puternică iar țiganca-model de la minutul 1:09 este superbă.

Fără alte cuvinte aruncate inutil în articol, vă prezint un spot Guinness Europe filmat în România:

 

Abonare la newsletter

Primesti pe email cele mai noi articole.

4 comentarii Adaugă comentariu

  1. Salutare. Spui ca ai recunoscut cam toate dintre imagini ca fiind 100% romanesti – deci reprezinta realitatea. Atunci, de ce te simti jignit? Pentru unii, chiar faimosi, realitatea asta este plina de farmec – de s-o renegam? Si oricum ar fi, trebuie sa ne-o asumam, este a noastra, nu sunt “ei” de vina ca o inregistreaza, nu?

    • #2 Comentariu nou

      Marian, da, cred că m-am grăbit să zic jignitor la partea cu filmatul țiganilor în România. Mai repede este înțepător, având în vedere că Occidentul vede locuitorii României ca fiind țigani.

Adaugă comentariu