Închide

Ce vrei să cauți?

Recomandare: Mândrie și beton

Știm cu toții că mulți români au făcut checkout-ul la vamă, de cum s-au deschis ușile plexiglas ale Occidentului, pentru un pumn de euro, speranța unui etaj în plus la casă și a unei mașini străine. Este suficient să te plimbi puțin prin satele noastre ca să te întrebi de ce nu prea mai vezi picior de tineret, în afara copiilor lăsați în grija bunicilor.

 

Toți sunt acolo, în străinătate, muncesc, dau din coate, fac bani, îi trimit acasă, fac vile impunătoare, vin de sărbători sau la nunți acasă și își etalează bunurile.

 

Despre asta este vorba în proiectul Mândrie și beton cu care îmi clătesc ochii de ceva timp pe Facebook. Inițiatorii proiectului sunt Petruț Călinescu (fotograf) și Ioana Hodoiu (“etnolog migrat in jurnalism”), iar finanțarea proiectului vine din partea World Press Photo, Robert Bosch, ICR Paris (Institutul Cultural Român) si AFCN (Administrația Fondului Cultural Național).

 

Am avut ocazia să văd câteva poze absolut senzaționale pe pagina de Facebook a proiectului, iar poveștile expuse în descrierea pozelor sunt demne de un film.

 

Fără alte caractere aruncate în plus în această postare, vă invit să dați clasicul like paginii și să le urmăriți postările.

 

Abonare la newsletter

Primesti pe email cele mai noi articole.

2 comentarii Adaugă comentariu

Adaugă comentariu