Închide

Ce vrei să cauți?

O poveste frumoasă din România: Cofetăria Iepurașul din Câmpulung

 

Acum câțiva ani, în trecere prin centrul orașului Câmpulung, am fost atras de oamenii fericiți și zâmbitori de pe terasa unei cofetării pe nume de brand “Iepurașul” și am tras pe dreapta pentru o terapie prin îndulcire.

.

Odată intrat în cofetăria cu pricina, am dat cu ochii de un iepuraș mare desenat pe unul dintre pereți, iepuraș ce avea în mână o cutie de Coca-Cola. Primul gând care mi-a trecut prin minte în acel moment a fost o întrebare: “Oare câți bani le-au dat ăștia de la Coca-Cola?”.

.

De atunci, ori de câte ori sunt  în trecere negrăbită prin Câmpulung, fac un scurt popas la cofetăria Iepurașul. Asta pentru că, în caz că nu știați deja, sunt copilul etern care nu ratează nicio ocazie să se mânjească pe toată fața de dulciuri.

.

Ei bine, după o bună perioadă de timp, am reușit să aflu de la o “câmpulungeancă” povestea din spatele cutiei de Coca-Cola pe care o ține iepurașul în mână:


Înainte de a avea business-ul “Iepurașul”, cei doi patroni ai cofetăriei (soț și soție) nu aveau o viață tocmai roz. Dar printre toate necazurile și greutățile de care aveau parte, un strop de noroc și-a făcut loc în peisaj: au câștigat la o campanie Coca-Cola o excursie în Japonia + plus bani de cheltuială.

.

“Legenda Iepurașului” spune că acolo, în Japonia, cei doi soți au intrat într-o cofetărie unde au savurat o prăjitură care i-a inspirat să țină bine de banii de cheltuială pentru a pune bazele un mic business pe care aveau să îl deschidă mai târziu acasă, o cofetărie/ patiserie care vindea la geam. Fără mese, fără scaune, fără spațiul pe care îl au acum și care, în perioada sărbătorilor, este ocupat până în tavan de comenzi de torturi, cozonaci și prăjituri. Astăzi, cofetăria Iepurașul este cea mai cunoscută cofetărie din Câmpulung și și-a mai deschis un punct de lucru în Pitești.

.

Iar partea cea mai frumoasă este că, în semn de recunoștință, cei doi soți/ patroni au hotărât ca iepurașul desenat pe unul dintre pereții cofetăriei să aibă în mână produsul care le-a schimbat viața și le-a dat șansa de a demonstra ce le poate pielea și mintea. Frumos, nu?

.

Pe final vă las cu un fel de reclamă la cofetăria Iepurașul care aduce cam cu o reclamă a anilor ’90 :D:

.

Abonare la newsletter

Primesti pe email cele mai noi articole.

5 comentarii Adaugă comentariu

  1. Culmea e că și eu tot acolo mă opresc, dar nu știam toate detaliile astea :)

  2. m-ai facut foarte curioasa, neaparat trebuie sa trec si eu pe la cofetaria Iepurasul.

  3. #4 Comentariu nou

    Merita vizitata cofetaria. Au produse de foarte buna calitate, excelent prezentate. Bravo lor!

  4. #5 Comentariu nou

    Am fost doua zile in Cimpulung la niste prieteni care ne -au satisfacut toate poftele dar nu am putut rata delicioasele produse de la Iepurasul ,placinta dobrogeana ,merdenelele si o savarina cum rar m-ai poti minca..toate produsele sint foarte bune .Felicitari.

Adaugă comentariu