Închide

Ce vrei să cauți?

Vedetele de altădată au reînviat pe Facebook

Nu știu dacă în ultima vreme v-ați întâlnit pe Facebook cu o parte importantă a vedetelor Bucureștiului de altădată: Mihai Eminescu, Constantin Brâncuși, Veronica Micle, Ion Luca Caragiale, Martha Bibescu, Camil Ressu, Maria Tănase, Antoine Bibescu, Lisette Verea, Mișu Văcărescu, Maria Mihăescu (Mița Biciclista). Dar ar trebui să știți că ele sunt acolo, au reînviat odată cu crearea profilelor de Facebook și se întâlnesc la diferite evenimente… care mai de care mai dichisite și izolate de stilul agitat, plin de lumini și muzică clubbin’ al Bucureștiului zilelor noastre.

.

Le zic vedete pentru că, la vremea lor, Eminescu, Caragiale și toți ceilalți erau în atenția populației așa cum sunt în zilele noastre toți cei care apar în CanCan, Ciao etc. Mulți s-au delectat la acele vremuri cu poveștile despre triunghiul amoros Eminescu-Veronica Micle-Caragiale, așa cum toată lumea vorbește acum despre Cristea-Bianca Drăgușanu-Botezatu (triunghi ai cărui membri stau mai prost la coeficientul de inteligență, ce-i drept).

.

Este chiar interesantă tendința maselor de a-și muta ochii și atenția, de-a lungul timpului, de la niște persoane de calitate, la niște persoane demne de coșul de gunoi. Cel mai probabil, acest lucru s-a întâmplat pentru că omul de rând preferă să se simtă superior față de aceste vedete, în loc să se simtă complexat de inteligența lor. Astfel ajungem să vedem la televizor tot felul de maimuțe care de abia leagă două cuvinte.

.

sursă foto

.

Revenind la evenimentele și locațiile pe care “vedetele de altădată” le promovează pe conturile personale de Facebook (conturi bine întreținute de oamenii din spatele lor, adevărați actori virtuali care au intrat cu totul în pielea personajelor), săptămâna trecută am fost, la invitația lui Mihai Eminescu, în cea mai veche cafenea din București, Cafeneaua Veche, pentru a sărbători 200 de ani de la înființarea ei. Cafenea în care Eminescu își petrecea pauzele (de cafea) lungi și dese, când scria pentru ziarul Timpul, al cărui sediu se afla la o aruncătură de peniță de respectivul local.

.

Ocazie cu care, pentru o mai bună trăire a vremurilor respective, a fost reeditat un număr al ziarului Timpul, număr cu care se vor întâlni toți cei care vor trece pragul cafenelei sau toți cei care vor da click aici, să îl citească în format PDF. :)

.

.

În încheiere vreau să vă recomand să le dați “add friend” vedetelor de altădată, să interacționați cu ele și să vă clătiți ochii cu stilul și eleganța lor!

Abonare la newsletter

Primesti pe email cele mai noi articole.

Adaugă comentariu