Închide

Ce vrei să cauți?

Poliţia animalelor? HA! Când aţi fost ultima oară într-o secţie de poliţie?

Am observat un fel de petiţie pe Facebook, ceva pe bază de like şi share, fără nicio şansă se de concretizare, care cere înfiinţarea “Poliţiei animalelor” în România.

Acu’, ştiu că sunt mulţi dobitoci care îşi bat joc de bietele dobitoace, dar nu strică, uneori, să ridicăm capul din laptop şi să ne uităm cum arată tot sistemul în care ne consumăm minutele pe care le avem în reţeaua numită viaţă.

Am avut, recent, ocazia neplăcută de a da un scurt check-in într-o secţie de poliţie din Bucureşti.. Oameni buni, voi ştiţi cum poate să arate locul respectiv?! Birourile (sub)ofiţerilor zici că sunt camerele de cămin ale anilor ’90.. înghesuite, cu mobilier vechi şi scorojit, o aerotermă rătăcită într-un colţ, tone de dosare sugrumă dulapurile,  monitoarele calculatoarelor sunt de un galben cum doar timpul şi praful pot să îl dea, un reşou şi un fierbător electric sunt înşirate pe linouleul cu tentă de parchet. Am rămas fără cuvinte în momentul în care am auzit că în toată Secţia nu există un calculator conectat la Internet. Ironic, poliţiştii au mâinile strâns legate când vine vorba să te ajute cu ceva. Pur şi simplu, nu au echipamente (vorbesc de cei de la secţii, nu de diviziile speciale).

Asta este realitatea cu care ne confruntăm în anul 2013 într- o secţie de poliţie din (mare atenţie) Bucureşti. Nici nu vreau să ştiu cum arată secţia din Cucuieţii de deal. Bugetele Poliţiei Române sunt inexistente. Ce vă face să credeţi că se vor găsi bani pentru înfiinţarea “Poliţiei animalelor”, care să îi explice lui nea Ion că nu e normal să îşi bată calul pentru că nu trage la căruţa care merge pe DN?

Repet, trebuie să se rezolve cumva situaţia animalelor maltratate de dobitoci, dar hai să începem cu începutul. Rezolvaţi haosul din Poliţia Română. Ferească Dumnezeu să aveţi vreodată nevoie de ea!

politia-animalelor

Abonare la newsletter

Primesti pe email cele mai noi articole.

6 comentarii Adaugă comentariu

  1. Dar exista deja Politia Animalelor, cel putin pentru sectorul 1. In decembrie am avut placerea sa ajung intr-o sectie de politie (sectia 2) si la politia locala sector 1 pentru a reclama un atac asupra cainelui meu de catre un alt caine cu stapan, dar tinut fara lesa si zgarda. Si daca la sectia 2 am fost intampinata cu un sictir maxim si mult deranj (cauzat de mine si reclamatia mea) la politia locala am lasat doar reclamatia la cutia de sugestii&reclamatii (pentru ca am ajuns dupa program).

    Si spre surprinderea mea, am primit nu unul ci chiar 2 raspunsuri. O data un raspuns ca reclamatia mea a fost inregistrata si trimisa catre politia animalelor, iar al doilea cu cercetarea si masurile luate. Este irelevant ca stapanul cainelui a primit o amenda de 100 de lei (in conditiile in care eu am dat in jur de 500 de lei la veterinar pentru “repararea” cainelui), dar cel putin s-a facut ceva. Chiar si eu m-am mirat!

  2. Dar situatia “dobitocilor” maltratati de animale (a se citi muscati de maidanezi) cine o rezolva?

  3. Am pierdut/m-i s-a ratacit puiul de catel in zona Unirii gonaci(siatem periculos). Dupa 2 SAPT.de cautat si ntrebat mistere mari) i-am auzit vocea pe str.Sfintii Apostoli(ce nu prea sunt)(au fost implicate si forteocylte pt. A nu ne gasi) la o cladire pe colt aproape de Biserica de la prima statie 104 de la Unirii.poate fi accidentat. Cine sa m-a ajute sa il recuperez de acolo ? ALB si NEGRU unicat pitic ( asemanator bichon/shitu).0730278031

Adaugă comentariu