Închide

Ce vrei să cauți?

S-a redeschis “Berăria Gambrinus”

La parterul Hotelului Cişmigiu, proaspăt renovat, a reapărut Berăria Gambrinus, cunoscută pentru faptul că a fost înfiinţată şi patronată ani buni de Ion Luca Caragiale.

În vremurile în care Caragiale se ocupa de berărie, aceasta se afla vizavi de vechiul Teatru Naţional Bucureşti (loc în care s-a ridicat Hotel Novotel), pe Calea Victoriei. Mai multe informaţii despre istoria berăriei Gambrinus găsiţi aici.

Ca orice şpriţar/berar care se respectă, am fost zilele trecute să iau pulsul berăriei, să gust din hameiul, mâncărurile şi aerul “de altă dată”.

Scurt şi la obiect:

mâncarea este foarte-foarte bună. În meniu veţi regăsi nişte platouri cu mitiei, cârnaţi de casă şi preparate din pui, pentru două persoane (la vreo 50 de lei), care îşi vor îndeplini cu succes misiunea de a pansa maţul devorator de bere.

berea, prezentă atât la sticlă, cât şi la draft, este din portofoliul “Heineken”:  Silva (blondă şi neagră), Ciuc (normal şi nefiltrat), Desperados şi, evident, Heineken. Heineken fiind compania care a cumpărat berea şi fabrica Gambrinus (fabrică aflată în paragină, btw).  Spre dezamăgirea mea, nu am regăsit în berărie şi berea Gambrinus (culmea), bere pe care am mai întâlnit-o în comerţ.

servirea este cam greoaie, dar nu va dura mult până ospătarii îşi vor unge rotiţele cu ulei (sau bere) şi îşi vor întra în mână.

atmosfera este plăcută, aduce puţin cu agitaţia şi gălăgia Carului cu Bere.

Per total, berăria Gambrinus a meritat banii şi o să revin cu poftă de mâncat şi de băut. Ar fi bine, totuşi, să aducă şi bere Gambrinus. :)

 interior beraria gambrinus

 

Abonare la newsletter

Primesti pe email cele mai noi articole.

4 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Hîc! Eu cu cine votez?

  2. #3 Comentariu nou

    well da.. atmosfera chestii nebunii.. dar are o mare mare hiba daca nu servesc decat heineken. pentru asa un loc este imperativ sa aiba o “berea casei”, o bere speciala care sa faca locul special! Culmea este ca articolul tau ma face pe mine, un “şpriţar/berar care se respectă”, sa nu ma grabesc prea tare in a vizita locatia.

    • #4 Comentariu nou

      Martinica, perfect de acord, la asta ma gandeam si eu cand ceream Gambrinusul la halba. Eu sunt bautor de Ciuc nefiltrat si nu am resimtit foarte tare lipsa bericii casei. Totusi, recomand mancarea, carnatii de casa au fost magici! :D

Adaugă comentariu