Închide

Ce vrei să cauți?

Lupusul nu cruță nici blogul

ziua mondiala a lupusuluiAtenție! Acesta este un articol infectat cu lupus! Citindu-l, nu veți avea o experiență tocmai plăcută, dar asta este și ideea, nu?

Lupusul este o boală cu un nume care la prima auzire nu îți face pielea de găină. Sincer să fiu, dacă nu eram contactat să iau parte la această campanie de informare, și astăzi credeam că lupusul este o boală a copilăriei, un fel de pojar ceva. Da, știu puține lucruri despre boli, în ciuda faptului că am o mamă asistentă medicală. Asta pentru că am avut o “atenție” divină în buzunarul de la piept, care m-a ținut departe de boli atât pe mine cât și aproape pe toți cei dragi.

Revenind, astăzi este Ziua Mondială a Lupusului, o zi în care cei care mai mulți oameni de la Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Autoimune (A.P.A.A) și Asociația Lupus România, cu sprijinul GlaxoSmithKline (GSK) România, au lansat un proiect care are rolul de a-i informa pe ultilizatorii de Internet despre gravitatea acestei boli tocmai prin îmbolnăvirea cu lupus a site-ului proiectului (infolupus.ro) și a blogurilor implicate în această campanie.

O inițiativă inteligentă și îndrăzneață care merită atenția și susținerea voastră. Vă invit să încercați toate cele zece “butoane cu simptome” de mai jos, pentru a vă alinia pentru câteva secunde cu această campanie. Aș vrea să pot scrie mai multe în acest articol, dar nu am întâlnit și sper să nu întâlnesc această boală, iar să iau niște cuvinte cu copy-paste din comunicatul de presă mi se pare jignitor față de oamenii care se confruntă cu această boală teribilă.

Așadar, vă invit să intrați, după ce testați butoanele cu simptome, pe site-ul campaniei, unde veți găsi mai mult informații: www.infolupus.ro.

Abonare la newsletter

Primesti pe email cele mai noi articole.

Adaugă comentariu