Închide

Ce vrei să cauți?

Man of Steel (Superman): cu de toate, pe înțelesul tuturor

Oricât de mult ne-ar plăcea de Superman și de ochii lui albaștri, realitatea este că nu prea am auzit cine știe ce despre el în ultimii ani.

Dacă ar fi să îl comparăm cu Batman, colegul lui din Justice League, care a avut parte, în ultimii 8 ani de zile, de trei ecranizări, toate cu încasări și note babane pe IMDb, Superman de abia a văzut lumina reflectoarelor. Ultima ecranizare, cea din 2006, a fost foarte slabă, iar încasările și reacțiile criticilor au fost pe măsură. Singurele momente de atenție pe care le-a mai captat kryptonianul cu pelerină roșie au fost  în cadrul serialului “Smalville”, dar nimic ieșit din comun, nimic care să rupă gura târgului.

Așadar, misiunea lui Zack Snyder (directorul fimului) și a celor de la Warner Bros., aceea de a resuscita unul dintre cei mai mari supereroi din benzile desenate, care cam murise pe pânza cinematografelor odată cu ecranizările din anii ’70-’80 (cele de pe vremea bunicului Christopher Reeve), nu a fost una tocmai una ușoară.

Trebuia să ni se mai spună încă o dată povestea lui Superman fără să îi plictisească pe cei care o știau și să îi fascineze pe cei care o auzeau pentru prima oară. Trebuia ca totul să înceapă de la nașterea propriu-zisă a lui Superman/ Kal-El/ Clark Kent. Trebuia să regleze conturile cu cel din cauza căruia a ajuns pe Pământ și, mai ales, trebuia să o facă într-un stil mare, adaptat cerințelor publicului anului 2013: multe efecte speciale, mult calculator, un scenariu care să grăbească puțin lucrurile, atât în relația cu Lois Lane, cât și în relația cu pământenii, chiar cu riscul de a se distanța puțin de la povestea originală. Și, da, au reușit asta. Uneori chiar exagerând cu bătăile învelite în efecte speciale interminabile. Unora le va plăcea asta, altora nu. Mie mi-a plăcut.

Filmul are tot ce îi trebuie să își ocupe locul în Box-Office. Are o distribuție bună: Kevin Costner (în rolul tatălui pământean al lui Superman), Russel Crowe (în rolul tatălui kryptonian), Amy Adams (Lois Lane), Laurence Fishburne (cel care îi dă un strop de culoare editorului-șef de la Daily Planet), Michael Shannon (care intră perfect în pielea rece a generalului Zod) și Henry Cavill (acest Superman fresh al anilor 2013, bine ales). Are în spate o perioadă bună în care oamenii au așteptat reîntoarcerea lui Superman pe ecrane. Are super-costume pentru toată lumea (spoiler alert: Superman nu mai are chiloții trași peste costum).

Duceți-vă la film, merită. Creați-vă propria opinie despre el. Spuneți-le părerea voastră și altora, fără a le fura dorința de a merge la cinema.

Trailerul de rigoare:

Mulțumesc, Toshiba România, pentru invitația la avanpremieră! :D

Abonare la newsletter

Primesti pe email cele mai noi articole.

7 comentarii Adaugă comentariu

  1. Tocmai mi-a crescut foarte tare interesul de a prinde rezervarea de saptamana viitoare! Am citit cateva articole care sa zic ca m-au demoralizat, dar tu parca m-ai adus pe drumul cel bun!

  2. cand se lanseaza la noi?…saptamana trecuta am vazut trailerul la cinematograf

    • #5 Comentariu nou

      Am senzația că s-a lansat deja, eu am fost acum două zile la avanpremieră.

  3. #6 Comentariu nou

    Parerea mea: Pe o scara de la 1 la 5 (unde 3 e Batman si 5 e Iron Man) Superman are nota 1. Daca ar fi sa descriu printr-un singur cuvant filmul acesta ar fi: Previzibil.

  4. Majoritatea bloggerilor zic ca e prost. Mie mi-a placut, cred ca totul tine de gusturi. De exemplu Fast 6 speram sa fie sublim, insa a fost sub asteptarile mele. N-am vazut insa nimic pe bloguri despre el.

Adaugă comentariu