Închide

Ce vrei să cauți?

“Fie ca lumina” să ajungă și în Ursici

lumina pentru ursiciFaptul că trăiesc în cel mai mare oraș din România mă face să văd partea occidentală a acestei țări. Am metrou. Am magazine non-stop, un Centru Vechi.. dovada petrecăreață că orașul nu doarme niciodată. Am Internet la orice pas. Dacă rămân fără baterie la laptop, în timp ce scriu articolul ăsta, sigur se găsește o priză care să îmi ofere curent. Eventual se găsește și o bere care să mă inspire.

Dar e suficient să fac o plimbare cu mașina, să ies din mediul urban, ca o să realizez că nu suntem atât de “vestici” pe cât ne dorim să fim. Căruța este încă un mijloc de transport important la sat. Drumurile județene au la fel de mult asfalt pe cât de îmbrăcate sunt fetele de la pagina 5 în poze.

Mai grav de atât, sunt anumite sate în care nu s-a inventat până acum curentul electric. Exemplul concret și motivul pentru care am scris acest articol, satul Ursici din județul Hunedoara. Un sat pentru care cei de la FreeMiorita.ro vor să strângă bani să cumpere și să monteze  panouri solare fotovoltaice, câte un panou pentru fiecare dintre cele paisprezece gospodării ale satului.

Pentru mai multe informații, vă invit să aruncați un ochi pe motivul pentru care au ales tocmai satul Ursici și pe modalitățile prin care puteți ajuta.

Abonare la newsletter

Primesti pe email cele mai noi articole.

1 comentariu Adaugă comentariu

Adaugă comentariu