Închide

Ce vrei să cauți?

Ender’s Game: bun, dar te enervează pe final

Fără să știu ceva despre bestsellerul din spatele filmului, când am văzut acum câteva luni trailerul Ender’s Game, mi-am zis “Wow, un film cu mucoși care salvează omenirea! Un Star Trek Into Darkness amestecat cu The Hunger Games?”.  Doar faptul că în distribuție se aflau Harrison Ford si Ben Kingsley m-a făcut să vreau să îi dau o șansă.

Apoi, cu timpul, pe măsură ce se apropia ziua lansării filmului, am observat cu mirarea de rigoare că toată lumea din jurul meu se agita. Și, sincer, de abia aseară, după ce am văzut filmul, am reușit să înțeleg ce era cu respectiva agitație.

Filmul se ridică la nivelul oricărui S.F. care a exploatat cu cap și buget serios războiul dintre oameni și extratereștri. Faptul că în locul unor musculoși transpirați au pus niște copii hrăniți cu jocuri violente oferă un plus de spontaneitate. Dacă în locul puștiului cu ochi albaștri era Bruce Willis, știam din start cât de rău vor exploda chestiile în jur.

Sacoșa de original cu care vine povestea după ea stă în faptul că, de data asta, umanitatea atacă extratereștrii, pe stil american: “Mergem la război ca să prevenim un eventual război”. Bonusul fiind finalul (stați liniștiți, nu vă servesc vreun spoiler), care are rolul simpatic de a vă oferi o stare dubioasă (mie așa mi-a dat).

Concluzia e că filmul merită văzut. Nu te plictisește. Te amuză de vreo 2-3 ori. Îți prezintă în vreo 2 cadre cum va arăta Audi în viitor (singura plasare de brand, cred). Și te enervează pe final.

Trailerul de rigoare:

Mulțumesc, Grand Cinema Digiplex & People, pentru invitația la avanpremieră!

Apropo, studiourile VIP din cadrul Grand Cinema Digiplex sunt într-un mare fel. Chiar îți schimbă (cu o idee și ceva) felul în care vei privi ideea de a merge la cinema.

Prețurile biletelor VIP sunt cam așa:

– de luni până vineri (până în ora 17:00): 60 de lei.

– de luni până duminică (după ora 17:00): 95 de lei

Abonare la newsletter

Primesti pe email cele mai noi articole.

1 comentariu Adaugă comentariu

Adaugă comentariu