Închide

Ce vrei să cauți?

Wow, l-ați descoperit pe Cheloo!

Sunt sigur că toată lumea a dat minim un click pe o știre despre scandalul iscat de reacția lui Cheloo față de reprezentația unui flăcău gay, în cadrul emisiunii X-Factor. D-asta o să simplific introducerea, cu un link, și o să trec direct la părerea mea despre toată povestea.

În calitate de fin ascultător și cumpărător al albumelor Paraziții/Cheloo, aș fi fost foarte dezamăgit dacă rapperul Cheloo și-ar fi tras printr-un filtru de bancnote părerea despre individul care stătea în colanți și pantofi cu toc, grațios ca o lebădă, în fața lui. Asta pentru că rapperul Cheloo a declarat în rime, pe multe dintre piesele sale, faptul că urăște homosexualii și țiganii. Fără metafore, fără filtre, fără bullshit, doar ură pură. Asta simte, asta livrează. Nu zâmbește fals și zice un “bravo, ai fost fantastic” printre dinți încleștați. Din punctul ăsta de vedere, merită apreciat. Omul nu și-a cenzurat părerea.

În altă ordine de idei, nu am nimic cu orientările sexuale ale nimănui. Nu mă interesează ce culoare are pielea lor, cum se îmbracă, cum își obțin orgasmele. Ce nu înțeleg, însă, este dorința extraordinară a celor care sunt diferiți față de majoritate de a se urca pe un piedestal, de a se îmbrăca extrem de strident și de a urla din toți plămânii cât de diferiți și de neînțeleși sunt ei. Mulți oameni mari din istorie au avut orientări sexuale diferite față de majoritate, însă niciunul nu s-a urcat pe acel piedestal și a urlat în gura mare acest lucru.

Dacă un homosexual ar trebui să fie judecat pentru ceva, ar trebui să fie judecat pentru faptul că încearcă să se facă remarcat semnalizând faptul că este homosexual. Cum a fost cazul individului de la X-Factor. Chiar atât de greu îi era să se exprime ca artist fără să își tatueze pe tot corpul că este diferit? Chiar atât de rău clocotea arta în el, încât a trebuit să își pună pantofi cu toc? Sunt destui artiști homosexuali a căror artă o apreciez, care au avut bunul simț să își vândă produsul prin calitatea sa, nu pentru orientările lor sexuale.

Cei de la Antena 1 au conștientizat riscurile de a-l avea pe Cheloo în juriu X-Factor, știau din experiențe anterioare că omul nu duce lipsă de spontaneitate extremă, care poate da naștere unui scandal. Și totuși nu au încercat să filtreze participanții după etnie, orientări sexuale și vestimentație, și nici nu i-a impus nimănui cum să se îmbrace și cum să fie pe scenă, în fața juraților. Foarte bine! Nota 10. Din punctul meu de vedere nimeni nu ar trebui să le reproșeze ceva celor care organizează X-Factor și nici sponsorilor emisiunii.

meme-cheloo

Abonare la newsletter

Primesti pe email cele mai noi articole.

11 comentarii Adaugă comentariu

  1. Eu cred ca i-au exploatat producatorii homosexualitatea.de dragul showului. Ca daca nu era homosexual si nu prezenta vreun interes pentru cifrele de la audienta, nici nu ajungea in finala. Dar indiferent de cum s-a exprimat el, saracul, a-ti afisa scarba pentru un om supus deja urii publice pe motive de sexualitate indoielnica e josnic. chiar si pentru voinicul de Cheloo. Ca daca venea una cu sanii mari si el afirma ce mi-e scraba de femeile cu sanii mari ca sunt toate niste proaste cu spume, nu-i mai dadeau asa multi dreptate.

    • #2 Comentariu nou

      Dacă producătorii show-ului au planificat asta, merită cu toții o concediere sănătoasă.

  2. Exact! A fost exploatat, discriminat si umilit!
    Daca vorbim despre individ in sine, depinde foarte mult de ce a semnat inainte si ce a fost dispus sa accepte. In functie de asta, ar putea da in judecata firma organizatoare. Daunele i-ar face dreptate. Ar fi un strigat enorm pentru comunitatea lui un eventual succes juridic impotriva X factor.

    Daca vorbim despre Cheloo, omul evolueaza. Mai greu, dar evolueaza. Asa cum inainte sustinea manelele si acum le blameaza, asa, probabil, va intelege homosexualitatea peste 5-10 ani, iar asta nu e un lucru rau. E bine ca avanseaza, in loc sa stagneze in preconceptii expirate.

    Daca vorbim despre X Factor, atunci avem multe de criticat! Totusi, toate se rezuma la un singur lucru, iar acest lucru va fi oricand o scuza pentru managerii de acolo: Antenele sunt un business. Un business trebuie sa produca bani. Atat timp cat statul si legile le-o permit, vor continua sa faca bani calcand pe orice cadavre, iar asta este doar vina celor care aleg sa se uite la ei si sa le creasca rankul.

    Eu, pana la linkul tau, am evitat stirea peste tot, tocmai pentru a nu ma balaci in acelasi noroi cu “publicul larg” (dar iata ca n-am putut, iar acum m-am amestecat si eu cu tărâțele). Pana la urma, e si vina noastra.

  3. #5 Comentariu nou

    tu spui : “Dacă un homosexual ar trebui să fie judecat pentru ceva, ar trebuie să fie judecat pentru faptul că încearcă să se facă remarcat semnalizând faptul că este homosexual” dar eu stiu atatia heterosexuali care se baga in seama si ma enerveaza f.tare ca nu cred ca trebuie sa ii limitam pe unii si sa-i lasam in pace pe ceilalti – deci pana la urma nu e o problema a homosexualilor ci a bunului simt (probabil).

    • #6 Comentariu nou

      @Gabi, da, este o problemă a bunului simț. Am limitat puțin discuția, din cauza subiectului. Voiam să evidențiez această greșeală frecventă pe care o fac unii homosexuali. Acesta fiind, de altfel, și singurul reproș pe care o am îl fac unora dintre ei.

  4. Daca imi este permis, as avea o completare la articolul tau. Esti un fin ascultator si cumparator Parazitii. Si eu la fel. Am toate albumele lor, ii ascult in masina si acasa aproape in fiecare zi.

    Ai spus urmatoarele: “Asta pentru că rapperul Cheloo a declarat în rime, pe multe dintre piesele sale, faptul că urăște homosexualii și țiganii”. Corect! Asta stim noi, cei care-l ascultam si stim cu cine avem de-a face.

    Dar pentru cei care deschid televizorul si se uita la un show, nu, nu e valabil. Stii cum e? Noi ne ducem si ii cumparam albumul pentru ca ne place ce si cum canta. Dar celui care se uita la televizor, doar pentru ca ii place acea emisiune, tu, Cheloo, nu poti sa arunci in fata privitorului niste vorbe care aduc o oarecare jignire. Sau poti, dar iti asumi consecintele.

    Si chiar daca sunt ascultator de Parazitii, nu, nu urasc homosexualii si nu am nimic cu ei. Pentru mine sunt oameni si atat.

    Concluzie: atunci cand ai de jurizat o competitie, fie ea TV sau nu, tu, jurat, jurizezi DOAR evolutia concurentului, indiferent de orientare sexuala, rasa, etnie etc… Punct!

    • #8 Comentariu nou

      Sorin, înțeleg perfect argumentul tău, dar gândește-te că este foarte greu să ceri obiectivitate de la o persoană cu convingeri atât de extremiste.

  5. #10 Comentariu nou

    mai dai in sange de dereglati. o sa ajungem sa le suflam noi oameni normali in cur. sa se duca la sodoma unde zice biblia.

  6. #11 Comentariu nou

    Taci dracu’, roman mandru, ca faci de rusine orice mamifer cu jumatate de creier a mai ramas prin partile astea.

Adaugă comentariu