Închide

Ce vrei să cauți?

Câteva observații despre situația din Pungești

pungestiAm stat astăzi și m-am uitat la câteva filmulețe cu agitația creată în Pungești, unde au ieșit sătenii în stradă/drumul județean să protesteze împotriva exploatării gazelor de șist. Am văzut niște imagini total diferite de cele de la protestele din București. 0% iPhone-uri, 0% filtre de Instagram. 100% oameni disperați. 100% opinii înăbușite de forța Jandarmeriei.

Oameni care nu mai au voie să meargă pe stradă. Oameni care au interzis să stea în spațiu public din apropierea sondelor Chevron. Și asta fără să li se ofere prea multe explicații, totul fiind învăluit într-un fum de cuvinte “Este mai bine pentru siguranța dumneavoastră să rămâneți aici. Suntem aici pentru siguranța dumneavoastră”.

Mă uit la clipurile respective și nu îmi vine să cred cum Jandarmeria Română se comportă de parcă ar fi compania de pază și protecție a celor de la Chevron, călcând în picioare chiar și oameni în vârstă.

 

Nu vorbește multă lume despre ce se întâmplă acolo. StirileProTv.ro, de exemplu, au o singură știre pe prima pagină despre ce se întâmplă la Pungești și nu mai puțin de 13 știri despre Paul Walker.

Trebuie să recunosc că mă înfioară puțin situația, din moment ce văd că nimeni nu intervine. Niciun politician, care în mod normal ar sări instant la gâtul lui Ponta sau al lui Băsescu, nu face nicio mișcare zilele astea. Oarecum, tăcerea asta creionează puțin nivelul de interese și faptul că oamenii care iau decizii în țara asta au mâinile foarte strâns legate la spate când vine vorba de interesele unor corporații cu adevărat mari. Toată lumea tace în timp ce niște români sunt îngrădiți la ei în sat, culmea, tocmai de alți români care ar trebui să îi protejeze. Asta pentru că ei sunt niște țărani, niște oameni primitivi de la coada vacii, iar Chevron…. ei bine… Chevron Corporation…

is an American multinational energy corporation. Headquartered in San Ramon, California, and active in more than 180 countries, it is engaged in every aspect of theoil, gas, and geothermal energy industries, including exploration and production; refining, marketing and transport; chemicals manufacturing and sales; and power generation. Chevron is one of the world’s six “supermajor” oil companies; as of 2013, it ranked eleventh in the Fortune Global 500 list of the world’s largest companies.

sursa: Wikipedia

Abonare la newsletter

Primesti pe email cele mai noi articole.

1 comentariu Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    fa o plangere la politie

Adaugă comentariu