Închide

Ce vrei să cauți?

True Detective, un serial premium de la HBO

Serialele la care ma uit se incadreaza in doua mari categorii: bune si premium.

Printre serialele bune la care mă uit, nelăsându-mi timp pentru viață, se numără: The Mentalist, Elementary, Vikingii, Boardwalk Empire, Banshee, Vegas, Suits, Californication, House of Lies, White Collar, Magic City, Da Vinci’s Demons și Scandal. Iar serialele premium sunt House of Cards și, de două săptămâni, True Detective, cea mai nouă bijuterie produsă de HBO.

true detective

Hai sa va explic de ce zic despre True Detective ca este premium. Are doi actori grei în rolurile principale: Woody Harrelson și Mattew McConaughey, ei fiind și producători executivi. Este împachetat impecabil, de la genericul de început (îl găsiți în baza articolului)… la coloana sonoră… până la cadrele superbe cu ținuturile pustii ale Louisianei, cadre trase printr-un finuț “filtru stil Instagram”. Discutiile dintre personaje sunt de o profunzime care ma pune deseori in situatia de a da “←” de cateva ori pentru a le reasculta și înțelege.

Din primele două episoade pe care le-am văzut până acum, povestea se axează pe căutarea unui criminal în serie, dar se lungește cât trebuie pe creionarea psihologică a celor doi detectivi, Martin Hart și Rustin Cohle. Nu știu cum reușesc asta, dar, pe parcursul orei unui serial, plutește o tensiune incredibilă în aer, transmițând-o chiar și în casa privitorului.

Știu că mai toate serialelor polițiste ne-au obișnuit cu mici răsturnări de situație (pe care, de cele mai multe ori le “mirosim”), dar cred că era timpul pentru un serial care să exploateze mai mult tumultul interior al personajelor și mai puțin acțiunea explozivă și elementele surpriză.

Abonare la newsletter

Primesti pe email cele mai noi articole.

5 comentarii Adaugă comentariu

  1. Păcat că are doar 8 episoade și din sezonul următor (dacă va fi unul) cu siguranță nu îi vom mai vedea pe Woody și Matt pentru că serialul are un format în care fiecare sezon are o altă poveste și o altă distribuție.
    În rest, numai de bine!

    • #2 Comentariu nou

      @Dani, aaa… deci o să fie cumva pe stilul American Horror Story. Mersi de info!

    • Da, doar că acolo se schimbă povestea, dar distribuția mai puțin. Aici am înțeles că se schimbă și distribuția. Bine, eu sper să fie la fiecare sezon câte un star, două, cum în acesta sunt Matt și Woody.

      The series will use an anthology format, with each season featuring a different cast of characters and story.

  2. #4 Comentariu nou

    Incearca si Blacklist

Adaugă comentariu