Închide

Ce vrei să cauți?

O bancă donează un avion, Mediafax nu îi dă numele

Am citit ieri pe Mediafax.ro o știre despre două gesturi generoase: unul al lui Ion Țiriac și altul al unei bănci care, culmea, nu are legătură cu Ion Țiriac. Probabil mișcați de tragedia produsă în Apuseni, Ion Țiriac și banca respectivă au donat câte un avion turbojet Inspectoratului General de Aviaţie. În articol apare mare numele persoanei fizice miliardare, dar absolut nicio urmă de informație despre persoana juridică responsabilă pentru donarea celui de al doilea avion.

Ok, înțeleg și Mediafax trebuie să mănânce, iar publicitatea gratuită nu pune shaorma pe masă, dar, până la urmă, banca asta nu a organizat un flashmob sau a lăsat un sac cu jucării la ușa unui cămin de copii, banca asta a donat un avion. Este de bun-simț, este chiar și de interes public să îi scrii numele în articol.

Asta mi se pare mai stupidă decât faza cu Red Bull, care “a aruncat” un om cu parașuta de la 39.000 de metri și s-au găsit câteva posturi tv care au prezentat știrea “o băutură energizantă a făcut și a dres”.

pitong

Abonare la newsletter

Primesti pe email cele mai noi articole.

11 comentarii Adaugă comentariu

  1. ‘pe o celebra retea de socializare’

  2. “La insistenţele presei, Dragnea a confirmat că persoana care a donat unul dintre cele două avioane este omul de afaceri Ion Ţiriac, adăugând că este vorba de un gest deosebit.”

    Adica Dragnea n-a zis. O sa se afle, dar mai dureaza.

  3. Exact asta m-a iritat şi pe mine. Bine că nu au zis că “un om de afaceri cu mustaţă celebră” a donat un avion. Pînă unde merge ipocrizia? Pînă departe de tot. Şi totuşi, de unde aflăm numele băncii?

  4. deocamdata nu se stie care e banca aia. presa n’a scris pentru ca nu stie care e!
    dar incearca sa afle.

  5. Nu e chiar asa. Mai documenteaza-te. Am impresia ca nu e voie legal sa faci treaba asta. Acelasi lucru si cu “o retea de socializare” cand vine vorba despre Facebook.

    • #7 Comentariu nou

      @Costin, da, corect, dacă te referi la tv. Dar, totuși, parcă îmi aduc aminte că au fost posturi tv care au zis de Red Bull atunci.

  6. Informatia cea mai detalitata pe care am gasit-o eu e ca e vorba de o banca comerciala. Nu stiu sa existe si alte tipuri de banci in afara de cele comerciale.

  7. Pe vremurile când presa era a patra putere, nu a patra putoare, o știre se difuza după verificarea din mai multe surse. Acum, a dat un fâs nenea Dragnea și toată presa face valuri cu Țiriac și o bancă. Și dacă nu se confirmă sau de fapt nu a donat, ci a închiriat sau nu sunt două ci numai unul sau nu e avion e elicopter sau dronă?
    Uite cum dezbatem o chestie care încă nu este o știre.

  8. Dragoș Mone, sunt mai multe feluri de bănci, inclusiv la noi:
    băncile comerciale sunt cele cu activitate preponderentă de retail (servicii de bază pentru populație dar și pentru companii), mai sunt bănci de investiții, bănci de credit, bănci de intermediere, bănci de comerț exterior (eximbank la noi), bănci de nișă (în China fiecare ramură industrială are bancă specializată).

  9. @Doru asa o fi.

Adaugă comentariu