Închide

Ce vrei să cauți?

Avem un prim-ministru prea inimos pentru postul lui

Știu că o să mă înjure lumea ca pe inventatorul Flappy Bird, dar mie chiar îmi era ușor simpatic Ponta. Poate pentru zâmbetul ăla pervers în spatele căruia am senzația că se ascunde un plan mefistofelic de a arunca Pământul în aer.

Sau poate pentru că îmi aduce aminte de un coleg din generală, care era tot un pui ochelarist de familie destul de bogată, atât de bogată încât el să nu fie nevoit să facă generala în Tei, alături de toți mexicanii, dar totuși părinții lui l-au trimis la o școală normală. La fel și Ponta, putea să fie CEO pe la o corporație șmecheră, să facă bani buni și să nu-l întrebe nimeni de unde îi are, putea să aibă echipa lui de raliu și să se răstoarne cu mașina pe unde voiau casca și daciana lui, fără să îl frece presa la icre că “Vai, premierul e inconștient și își pune viața în pericol!”. Dar totuși a ales să presteze în politică, să fie toată ziua înjurat de populație, să râdă lumea de el că seamănă cu Micky Mouse și să fie comparat cu o păpușă în curul căreia joacă “piatră-foaie-foarfecă” mâinile a zeci de ventriloci/baroni locali.

Ei bine, începând de ieri (sau de când a scos aberația aia pe gură) Victor Ponta își merită toate articolele în care este luat la bendeac de jurnaliști, bloggeri, postatci pedeliști. Asta pentru că a declarat că i se pare normal ca Gica Popescu să fie grațiat.

Cum pana corbului bătrân să îi iei apărarea tocmai tu, prim-ministrul țării, unui individ care a fost judecat și condamnat la ani de pușcărie pentru că a fentat țara cu un milion de euro? Adică tocmai tu, nu vreun dorel de la acoperit gropi pe drumurile publice, pentru care Gică Popescu = fotbal, Barcelona, Generația de Aur, iar evaziune fiscală = dreacu știe ce-i aia.

Tu, un prim-ministru care se plânge că nu sunt suficient de mulți bani la buget. Tu, un prim ministru care vrea să pună impozit pe stâlpi, piscine și locuri de parcare, pentru că nu sunt suficient de mulți bani.

Domn’ prim-ministru, dacă tu încurajezi grațierea unui om care a fript statul cu un milion de euro, cum poți să ai pretenția ca restul populației să îți plătească taxele și impozitele? De fapt, dacă tu ești dispus să scoți din pușcărie un om care a înșelat statul pentru care tu muncești, înseamnă că ești o fire mult prea inimoasă pentru job-ul pe care îl ai. Îți recomand să te angajezi ca producător la “Dansez pentru tine”.

Omul ăla a furat, a fost prins, a fost judecat și condamnat. Nu contează ce a job a avut până în ziua în care a ales să înșele statul. Datorită condamnării lui și a celorlalți șapte “băieți deștepți” din Dosarul Transferurilor, alți “băieți deștepți” se vor gândi de două ori înainte să comită o infracțiune. Dă-i o celulă caldă, ia-i banii pe care are să îi dea statului și ocupă-te de lucrurile de care chiar are nevoie țara asta: educație, sănătate, drumuri și de un prim-ministru cu sânge rece.

gicapopescu-gratiat

Abonare la newsletter

Primesti pe email cele mai noi articole.

Adaugă comentariu