Închide

Ce vrei să cauți?

Circuitul informațiilor false pe Internet

Este logic și normal că orice bucată de content care circulă din share în share pe Internetul ăsta nu are cum să ajungă chiar la toată lumea. Sunt absolut sigur că sunt o gălăgie de internauți în .ro care nu au auzit încă de Harlem Shake, #IceBucketChallenge sau de Grumpy Cat.

Tocmai d-asta există riscul ca anumite hoax-uri, cum a fost cel cu Kim Jong-un care a dat ordin ca toți bărbații din Coreea de Nord să se tundă ca el, să reapară la un moment dat la suprafața Internetului, iar oamenii care nu au auzit de ele să le ia de bune din nou, repetând ciclul “ce penali sunt ăștia, frate – stai, bre, că e știre falsă – fraților, era o glumă falsă!”.

Un exemplu bun vine zilele astea din România, unde s-a reîncălzit ciorba cu afișul fals în care conducerea Ikea anunță că hârtia igienică de la baie nu va mai fi lasată la liber, invitându-i pe cei care doresc să o folosească să ceară de la un angajat Ikea.

Poza este veche din octombrie 2010 și a făcut niște tsunami-uri atât de mari pe atunci încât Ikea România a fost nevoită să dea chiar și un comunicat pe site:

Atentie la anuntul fals care circula pe internet!

In legatura cu anuntul care circula pe internet incepand cu data de 14 octombrie 2010, IKEA Romania face urmatoarele precizari: – Magazinul IKEA din Zona Comerciala Baneasa nu a inregistrat “abuzuri” din partea clientilor. – “Departamentul Produse de Curatire si Ingrijire Igiena” nu exista in cadrul magazinului IKEA. – “Ramona Dincu” nu lucreaza si nici nu a lucrat pentru IKEA Romania.  IKEA Romania nu este sursa anuntului publicat pe internet si, prin urmare, nu isi asuma continutul lui si nici efectele dezinformarii produse de publicarea si preluarea acestuia, indiferent de modul in care a fost preluat.

Magazinul IKEA din Baneasa ofera in continuare aceleasi conditii optime de igiena clientilor si angajatilor sai.

Chiar am și scris un articol pe blog atunci. Articol care a făcut zilele astea ceva vizualizări, oamenii venind fie din Google, fie pentru că îi mai dădea lumea share pe ici pe colo ca să liniștească valurile reciclate de hohote.

Asta și pentru că Ikea a scos între timp comunicatul de pe site, dar cel mai probabil îl vor pune la loc sau vor face altul.

Poza cu pricina este mai jos și probabil o să vă mai întâlniți cu ea și peste alți patru ani. Deh.. e distractiv pe Internet. :)

afis ikea hartie igienica

Abonare la newsletter

Primesti pe email cele mai noi articole.

1 comentariu Adaugă comentariu

  1. pot sa spun in calitate de consumator ca am testat saptamana trecuta serviciile IKEA in acea zona. Am gasit un sul mare de hartie igienica din care mi-am luat cat mi-a trebuit.

    Acum nu stiu daca s-a infundat instalatia, dar sper sa nu.
    Totusi as putea face o recomandare sa mai puna unul, doua ventialtoare la baie :))

Adaugă comentariu