Închide

Ce vrei să cauți?

O chestie care mă enervează la șoferii RATB

Dacă mă întrebai pe la 7-8 ani ce vreau să mă fac atunci când o să fiu mare, îți răspundeam înainte să pui semnul întrebării: șofer itb! ITB în loc de RATB pentru că prin anii ’90, cabinele autobuzelor încă aveau perdelele acelea porticalii umplute de logo-ul itb. Eram atât de obsedat de meseria asta încât mă așezam mereu pe primul scaun din dreapta autobuzului ca să văd prin parbriz, oferindu-mi astfel cât de cât senzația că eram eu șoferul.

Între timp, mi-am pierdut direcția și nu mai știu ce vreau să mă fac când o să fiu mare, dar șoferii RATB încă sunt parte activă din traficul meu zilnic. În special când se pun în fața semaforului, ei pe banda I – eu pe banda a II-a, și pornesc cu ditămai autobuzul încet în intersecție, chiar dacă semaforul este încă roșu, punându-mă în situația în care am de ales între a trece și eu pe roșu sau a aștepta să treacă omul cu autobaza, timp în care se face verde și toată intersecția se scufundă într-o simfonie de claxoane.

Nu am nici cea mai vagă de ce fac asta. Poate că e un “statement” că sunt stăpânii orașului, poate că vor să nu smucească pasagerii, poate că vor să-și trolleze partenerii de trafic, dracu știe. Cred că o să-l întreb pe un nene d-ăsta într-o zi. Până atunci nu am altceva de făcut decât să le dau cu sughiț de fiecare dată când îmi fac asta.

nervos boss

Abonare la newsletter

Primesti pe email cele mai noi articole.

2 comentarii Adaugă comentariu

  1. #2 Comentariu nou

    @razvanbb, asta cu trecutul pe roșu e ușor înspăimântătoare. :)

Adaugă comentariu