Închide

Ce vrei să cauți?

Scurtă părere despre Dracula Untold

Dracula Untold este un film ok: are efecte foarte bune, actori decenți (Luke Evans pică bine în rolul lui Vlad Țepeș, Dominic Cooper e cam fashion în rolul Sultanului Mahomed al II-lea) și o poveste care nu îți lasă timp să te plictisești.

Asta pentru că filmul chiar nu o lălăie aiurea cu scene puturoase de dragoste și discursuri despre vitejie pline de clișee, toată acțiunea vine grămadă peste tine, Vlad Țepeș/Dracula ia războiul în colții proprii și face toată treaba.

Filmul a urmat pe alocuri câteva dintre faptele istorice știute: Vlad Țepeș a fost ostatic politic o perioadă de timp la curtea sultanului Murad al II-lea, unde a crescut alături de Mahomed, cel care urma să devina Mahomed al II-lea și cuceritorul Constantinopolului. Cel mai probabil a făcut asta ca să creioneze mai bine lupta dintre Vlad Țepeș și Mahomed al II-lea.

Spoiler alert! 

După toată agitația din film, am plecat acasă cu un singur gând:

Și-au cam bătut joc americanii de istoria noastră și ne-au transformat într-o nație de țărani fricoși care se ascundeau în spatele unui vampir, dar sunt curios cam cât de tare se vor oftica turcii când vor vedea că le-au ciopârțit-o și lor, în momentul în care Vlad Țepeș (transformat deja în Dracula) îl omoară pe Mahomed Cuceritorul.

Abonare la newsletter

Primesti pe email cele mai noi articole.

5 comentarii Adaugă comentariu

  1. bai mi-ai luat-o inainte… ca roman ma simt jignit de acest film

  2. Cum s-a bătut el până dimineata cu 1000 turci și exact la final a sosit și mica lui armată…

  3. # Emilian – ca-n filmele americane, cand vine militia dupa ce s-a terminat tambalaul, bulangii is morti, iar gagica il panseaza pe erou, care are o taietura la obraz

  4. #4 Comentariu nou

    In opinia mea nu si-a batut nimeni joc de noi ca natiune si nu ma simt jignita cu si de nimic. E doar un film si atat. Nu cred ca isi are rost sa ne simtim jigniti in urma unui scenariu. Jigniti ar trebui sa ne simtim de ceea ce se intampla in tara asta. Dar asta e altceva…Foarte bun filmul. As viziona cu placere si o parte a 2-a.

  5. #5 Comentariu nou

    Cand incepe a 2-a parte 😊

Adaugă comentariu