Închide

Ce vrei să cauți?

Istoria adidas Superstar

Sunt puține branduri despre care pot să zic că le sunt fan obsedato-declarat, iar adidas Originals este unul dintre ele. În special pentru modelele Superstar și Stan Smith. Despre primul o să scriu în continuare o mini-istorie, ca să mă simt cu sufletul împăcat că am dat ceva la schimb după adidas Bodycare a făcut un gest finuț și mi-a trimis o pereche de “superstarși” (cum le zic eu) și cel mai proaspăt parfum lansat de adidas în România, Born Original, știind cât de #fandemic sunt.

adidas Superstar a apărut prima oară în 1969, iar poziționarea lor a fost în zona de baschet, ca versiune low-top a versiunii Pro Model, într-un moment în care toți baschetbaliștii foloseau adidași din pânză, iar superstarurile erau din piele. Unul dintre baschetbaliștii care i-au adoptat și purtat a fost celebrul Kareem Abdul-Jabbar. Găsiți un interviu despre el și experiența lui cu adidas Superstar aici.

Kareem-Abdul-Jabbar-adidas-Superstar

Boom-ul adevărat al adidas Superstar a avut loc în anii ’80. Odată cu inițiativa celor de la RUN DMC de a purta superstarurile în concerte și clipuri fără șireturi, cu limbile pe afară. În 1986 au lansat piesa “My Adidas”, creând un adevărat trend la nivelul străzii, care a rămas întipărit în asfalt și care ține de zeci de ani. Nu știu dacă ați observat ce (și mai ales cum) poartă Jay-Z în picioare în videoclipul piesei “Upgrade U”. La ceva ani de la momentul piesei My Adidas, RUN DMC și Adidas au semnat un contract de endorsement de 1 milion de dolari, unul dintre primele astfel de contracte babane semnate între un artist hip-hop și un brand.

Există și mai multe ediții speciale de superstaruri “RUN DMC Edition”. Le găsiți aici. Ăia fără șireturi sunt ochiți de multă vreme de mine. :)

run-dmc-adidas-superstar

Pentru adidas Superstar, anii ’90 și 2000 au mers din inerție. Cu excepția unei aniversări de 35 de ani care a avut loc în 2005, modelul respectiv a mers doar datorită look-ului care s-a păstrat fresh de-a lungul anilor și a endorsement-ului din proprie inițiativă al vedetelor (exemplul Jay-Z de mai sus).

Anul 2015 înseamnă o revenire în forță pentru adidas Superstar. Are loc a 45-a aniversare și, pe lângă asta, adidas îi dă cu NOS cu ajutorul lui Pharrell care semnează ediția supercolor, care conține 50 de variante de adidas Superstar în 50 de culori.

Tot anul ăsta au lansat un nou model de Superstar, care nu diferă foarte mult de precedentul (diferența se vede pe limba adidasului, la logo, care este auriu). Partea tare e că acum găsești versiunea precedentă în outlet-urile adidas la doar 250 de lei. Hehe!

Spotul campaniei #OriginalSuperstar îi are protagoniști pe Rita Ora, Pharrell Williams, nelipsitul David Beckham și Damian Lillard, iar manifestul campaniei îți dă cu piele de găină:

i am not in it for the approval

i am not in it for the fame

the fans

the followers

i am not in it for the attention

the likes

the views

i am not in it for the applause

i am not in it for anyone else

i am a superstar

https://www.youtube.com/watch?v=0HYGOB7Ofa0

informații culese în mare parte de aici și aici.

———————————————————————————————-

Rămâi conectat cu ce mai scriu: Dă-mi un Like aici!

Abonare la newsletter

Primesti pe email cele mai noi articole.

Adaugă comentariu