Închide

Ce vrei să cauți?

Cum arată tunelul prin care a evadat “El Chapo” Guzmán

Probabil s-a lovit și de voi știrea asta, dar o scriu pe scurt și pentru cei care au ratat toată povestea:

Joaquín Archivaldo Guzmán Loera este un traficant de droguri din Mexic. În 2014, când a fost arestat, era considerat de SUA ca fiind “most powerful drug trafficker in the world”. Tipul are o avere de peste un miliard de dolari, conduce cartelul Sinaloa și este suficient să vezi doar o poză cu el ca să îți dai seama că nu e genul de om în preajma căruia respiri mai mult de câteva secunde. Ideea e că poliția mexicană, ajutată serios de americani, a reușit să îl aresteze în 2014, iar omul și-a plănuit de atunci la milimetru evadarea, care i-a reușit acum câteva zile.

La prima vedere pare o evadare clasică printr-un tunel săpat, dar dacă te uiți la clipul de mai jos și vezi cum arăta tunelul, o să realizezi că omul a avut o echipă serioasă de ingineri care i-a plănuit evadarea. Tunelul arată brici, are aerisire, iluminare și este săpat impecabil (cred că așa arată tunelurile alea făcute cu lasere de extratereștri, care leagă munții Bucegi de Irak și Egipt). Lipsește un covor roșu din toată schema. Probabil când a coborât în tunel îl aștepta și o petrecere surpriză, pe bază de tequila și tipe în bikini.

Cred că toți paznicii au fost plătiți regește să ignore camerele și se uite la o telenovelă în seara în care “El Chapo” a dat sign out din închisoarea de maximă securitate.

Aruncați un ochi pe clip și ascultați versurile piesei de pe fundal, se fac cântece despre boss-ul nostru, e un fel de Andrii Popa. :)

https://youtu.be/5nIwmSMVh8Y

Mi se pare foarte haios că nimeni nu știe exact data la care s-a născut monșer Guzmán. Unii zic 25 decembrie 1954, alții zic că 4 aprilie 1957. La cum stă treaba și la cât de mulți bani are, sunt convins că nici data decesului nu o să o știe nimeni. :)

—————————————————————————————————-

Rămâi conectat cu ce mai scriu: Dă-mi una bucată Like aici!

Abonare la newsletter

Primesti pe email cele mai noi articole.

3 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Ay, ay, ay, asta da inspiratie de telenovela cu Jose “El Chapo” Armando si Maria Coca!

  2. #3 Comentariu nou

    :)) adelante, cavallero!

Adaugă comentariu