Închide

Ce vrei să cauți?

3 observații vizavi de articolul de pe andreearaicu.ro care a câștigat Internetul

Nu credeam că Andreea Raicu sau ceva din universul ei roz bombon mă va face să râd vreodată, dar se pare că întotdeauna e loc să fiu uimit.

În timpul unei plimbări prin News Feed, mi s-a împiedicat degetul mare de la mâna dreaptă de un articol de pe site-ul revistă “andreearaicu.ro” al cărui titlu lipsit printre multe altele și de diacritice suna cam așa: “Daca esti indragostita de un tip mai in varsta si el te iubeste, considera-te cu adevarat fericita! Relatia cu un barbat matur are numai beneficii!”.

Articolul respectiv este un copy-translate-paste asumat după unul apărut acum ceva timp pe site-ul allwomenstalk.com, dar asta nu umbrește meritul tipei care îl semnează pe site-ul Andreei Raicu. Asta pentru că duduia l-a găsit și a dus-o bibilica suficient cât să realizeze că va face ceva trafic cu el pentru că va împărți Internetul în două și se va viraliza. O dată pentru că va fi share-uit de fetele care au un iubi de vârsta tăticului lor și încă o dată pentru că restul lumii îi va da share ca să râdă copios de el.

Acum, trecând peste penibilul articolului, hai să împărtășesc cu voi câteva observații:

Prima. Articolul original conține șapte beneficii ale unei relații cu un bărbat mai în vărstă. Pe când articolul de pe site-ul Andreei Raicu conține doar șase. Cel pe care autoarea/translatoarea noastră l-a omis este “6. Financial discussions gets betters with him”. Care sună cam așa:

When we were starting with our #relationship, Mr. Ruffolo told me that his past relationship ended with huge #credit card bills. He went on to discussing the importance of financial stability. That was very important to me. I am very conscious about my financial standing. I save, give and spend and I try hard to strike a balance among the three. Being in a relationship with an older #guy gives you the platform to discuss financial matters thoroughly.Not to say a man your own age can’t be responsible, but I’ve found older #men tend to be a little more.

De ce a făcut asta? Pentru că “pisi” nu vrea de la “iubi” lecții despre cum să gestioneze banii. Ea vrea banii. Ea e interesată de punctul 2 de la beneficii “Nu trebuie sa impartiti la doi nota de plata”. Nu îi pasă prea tare schema din spatele sprijinului pe care îl primește, ea vrea să îi fie susținute visurile de către gentlemanul din viața ei, indiferent că vorbim de un X6 cu număr personalizat BBY (ca Bianca Drăgușanu) sau că are planuri mai mărețe, cum ar fi să îi deschidă un salon de înfrumusețare pe Dorobanți.

A doua. Diferența dintre pozele alese pentru articole. Autoarea articolului original a pus o poză cu Idris Elba, un actor în vârstă de 43 de ani, care simbolizează un bărbat mișto la o vârstă serioasă. În schimb autoarea traducerii a ales o poză cu un bărbat cu părul alb însoțit de o tipă de maxim 25 de ani, care are în mână o pungă de shopping. Exact, “am fost cu iubi la shopping și mi-a luat hăinuțe de la Bershka!!!”.

diferente-intre-pozele-articolelor

A treia. Site-ul Andreei Raicu are câteva spații de Google AdSense, iar Google a fost amuzant fără să vrea și a livrat o bijuterie de banner fix în mijlocul articolului, unde își are spațiul de reclamă:

bijuterie-de-banner

 

Sublim de subliminal! Sunt sigur că în spațiul respectiv de reclamă multe fane ale articolului vor găsi soluții și pentru reumatismul, moțăielile spontate, căderea părului și alte probleme tehnice pe care le mai are bărbatul în vârstă din viața lor. :)

Uh… nu știu dacă exiști pe bune, Raluca Cristian, dar mi-ai făcut ziua mai bună! :)

Bonus: Toma a prestat o recitare poetico-simpatică a articolului respectiv.

———————————————————————————————-

Rămâi conectat cu ce mai scriu: Dă-mi un Like aici!

Abonare la newsletter

Primesti pe email cele mai noi articole.

Adaugă comentariu