Închide

Ce vrei să cauți?

Cum să te simți pe bune ca la Oktoberfest în București

În primul și în primul rând, țineți-vă bine de scaunul ergonomic, nu veți mai auzi prea des Oktoberfest în România, asta pentru că niște băieți deștepți s-au mișcat rapid și au cumpărat drepturile de utilizare a numelui pe România. Cel mai probabil vorbim despre cei care au organizat Orktoberfest-ul la care am fript câteva berici acum două weekenduri în Brașov.

Tocmai din acest motiv, Radisson Blu a schimbat numele festivalului toamnei pe care îl organizează an de an, la sfârșitul lui septembrie, din Blu Oktoberfest în Blu Autumn Fest, dar rețeta festivalului a rămas aceeași: bere și mâncare nemțească, muzică internațională de băut bere și mese lungi pline cu străini. Rețetă care se apropie la milimetru de Oktoberfest-ul de la mama lui.

De fapt, aici nu m-a prins Oktoberfest-ul din Brașov, la partea cu muzica. Am auzit “Dale Papi”, “Smiley” și alte hit-uri de Kiss FM. Cât de cât a mai salvat situația formația live care a mai băgat un “Trăiască berea” și alte piese specifice, dar și ei au avut derapaje cu piese românești care nu prea au treabă cu un festival de bere.

Aici ai muzică nemțească și piese internaționale numai bune să faciliteze băutul berii. O altă componentă care te va teleporta la Oktoberfest-ul din Munchen sunt vecinii de halbă, care sunt străini în mare parte, din moment ce festivalul are loc în curtea unui hotel internațional. O să vi se pară ciudat la plecare când veți auzi română pe stradă. :)

La capitolul prețuri, chiar vă veți simți ca în Munchen. Intrarea la petrecere + “bufet nemțesc” la discreție costă 110 lei, jetonul costă 10 lei, iar o bere la jumătate de litru costă două jetoane.

Așadar, să recapitulăm, între 21 și 26 septembrie la Radisson Blu București are loc Blu Autumn Fest. Este a șaptea ediție a festivalului toamnei, care până acum purta numele de Blu Oktoberfest. Dacă nu vreți să bateți 1500 de kilometri până la mama festivalului Oktoberfest, puteți să vă bucurați de o replică destul de bună a sa aici, în București. Să nu ziceți că nu v-am anunțat. Hai noroc!

Nu am pus poze în articol pentru că în cort era întuneric și multă bere, iar pozele pe care le-am făcut sunt de toată jena. :)

Abonare la newsletter

Primesti pe email cele mai noi articole.

Adaugă comentariu