Închide

Ce vrei să cauți?

Ce mă sperie vizavi de accidentul de ieri de la Pasajul Victoriei

Ieri a avut loc un accident groaznic la Pasajul Victoriei. Chiar la ieșirea spre Ștefan cel Mare, un tramvai a ieșit cu viteză din pasaj și, în loc să meargă înainte, șinele l-au purtat spre stânga, spre depoul Victoriei, intrând brutal într-o mașină care aștepta în coloană pe banda a II-a să intre în pasaj.

accident-pasajul-victoriei

sursă foto

Acum, trecând cu greu peste faptul că au apărut martori care susțin că un tip s-a făcut că sare să ajute ca să fure telefonul uneia dintre victime, pe mine m-a speriat mai tare altceva. Faptul că genul ăsta de accident stupid mi se putea întâmpla și mie de foarte multe ori. Asta pentru că la orele de vârf este mereu aglomerată bucata aceea cu pasajul Victoriei în direcția de mers spre Pasajul Basarab.

De multe ori m-am regăsit în coloană pe șinele acelea de tramvai care duc spre depou, cu tramvaie care vin din direcția opusă și care “îi dau tare” ca să urce rampa de ieșire din pasaj. Este genul de accident stupid care se poate întâmpla de fiecare dată la ore de vârf dacă macazul nu se schimbă.

O curiozitate care mă bântuie de ieri este dacă macazul de acolo este automat (asta dacă există așa ceva la no) caz în care sistemul este defect (caz în care RATB trebuie să dea niște explicații) sau dacă macazul este manual, iar vatmanul nu l-a schimbat și este în totalitate vina lui.

Am făcut un desen cu povestea accidentului, ca să înțelegeți cum s-a întâmplat beleaua:

accident-pasajul-victoriei

Întorcându-mă puțin la partea cu furatul de la victime, am citit la Cabral că s-a mai intersectat cu astfel jeguri umane și cumva nu mă miră că apar astfel de șacali care profită de tragediile altora. Sunt mulți oameni tulburați sau care nu au nicio conștiință printre noi. Cred că ar trebui desfășurat un proiect național de consiliere psihologică și morală.

Sper să auzim vești bune din direcția victimelor accidentului. Dacă vreți să fiți la curent cu subiectul, vă recomand să urmăriți postarea asta, pentru că au apărut rude ale victimelor care fac din când în când câte un update în comentarii. Tot în comentarii am citit comentariul unui domn care susține că el a returnat unul dintre telefoane polițiștilor, nu știu dacă este vorba despre telefonul în cauză sau nu.

Abonează-te la vlog-ul meu zilnic aici. Rămâi conectat cu ce mai scriu: Dă-mi un Like aici!

Abonare la newsletter

Primesti pe email cele mai noi articole.

1 comentariu Adaugă comentariu

  1. Nu cred că e la noi macaz automat pe undeva. Eu circul mult cu tramvaiul și am văzut că, atunci când sunt două sensuri, (în față și la dreapta, spre exemplu), se oprește tramvaiul în stație, se dă jos vatmanul și schimbă macazul cu o rangă. Dacă te uiți pe Google Maps, o să observi că e acolo ca un fel de capac cu o gaură mai lungă pe orizontală, ca să bagi o rangă să faci stânga dreapta și să schimbi macazul. E chiar înainte să facă stânga sau dreapta tramvaiul :D

Adaugă comentariu