Închide

Ce vrei să cauți?

Scurt-review: Canon 70D

Vă zic sincer, după un an și ceva de daily vlogging încă îmi prind urechile în “f-urile” și milimetrii obiectivelor. Încă mă uit pe YouTube la tot felul de review-uri ca să găsesc cel mai bun obiectiv pentru Canon-ul 70D pe care încă îl am în dotare, mulțumită echipei F64.ro.

Pentru cei care sunt mai noi prin zonă, eu am pierdut un Canon 70D acum câteva luni, iar echipa F64.ro a făcut un gest umanitar și mi-a făcut cadou unul. Profit de această ocazie să le zic un sincer: “Să vă dea Dumnezeu sănătate și vânzări generoase!”.

Așadar, sunt încă enervant de începător în zona asta, dar mă risc să plasez pe interneți câteva cuvinte despre 70D-ul cu care îmi fac daily vlogul. Desigur, alături de el mai am un Canon G7 X și un DJI Phantom 3 Advanced (toate luate de la F64.ro – #momentpublicitar). Găsiți la baza articolului trei vloguri în care am făcut uz de toate sculele din dotare. :)

De ce mi-am luat inițial un Canon 70D?

Nu mă ascund după pixeli, ca și în cazul vlogului, m-am lăsat inspirat monșer Casey Neistat când a venit vorba de uneltele cu care să-mi trag în clipuri momentele mai mult sau mai puțin interesante ale vieții. Am văzut la dânsul că folosea foarte des un Canon 70D și un obiectiv de 10-22 mm, f/3.5-4.5 USM, așa că am început să bag bani în jucării.

Cum mi se pare Canon 70D?

Referitor strict la body, am apucat să identific câteva plusuri și un mare minus.

Marele plus este bateria. Este ideal pentru ieșit afară la filmat toată ziua prin oraș. Dacă la Canon G7 X, în zilele mai aglomerate, umblu cu o baterie de rezervă după mine, pe Canon 70D știu că mă pot baza.

Pe lângă asta, îmi place ecranul touchscreen rabatabil, care este ideal pentru daily vlogging, și faptul că toată jucăria nu este grea (chiar și cu obiectivul serios pe care îl am) spre deosebire de alte DSLR-uri.

Un alt plus, nu am întâmpinat probleme de tip blocaje sau oprirea înregistrării, cum se plângea Casey într-unul dintre vloguri.

Marele dezavantaj e că nu filmează 60fps și în full HD (1080p), ci doar în 720p. Așa că mă țin departe de slow motion-uri. Sau dacă le fac, le fac fie cu G7 X-ul, fie cu iPhone-ul.

Cum mi se pare combinația cu obiectivul pe care îl am?

Trebuie să recunosc că nu mă împac prea bine cu obiectivul pe care îl am. Asta poate și pentru că nu nimeresc focusul, dar în mare parte pentru că are f-ul un pic cam mare și e cam greu cu cadrele luminoase atunci când lumina naturală nu este din plin.

Însă atunci când lumina este corespunzătoare, iar eu focusez bine, cadrele sunt cu adevărat superbe. După cum veți putea vedea în vlogurile de mai jos. :)

Ajutați-mă cu niște recomandări de obiective

Am citit niște review-uri în care oamenii lăudau foarte mult autofocus-ul 70D-ului, dar se pare că fac eu ceva greșit din moment ce mai dau rateuri cu focusul în clipurile mele. Așa că dați-mi câteva obiective de ajutor ca să fac și eu frumos. :)

Astăzi, de exemplu, am dezvoltat o ușoară obsesie pentru un Canon EF-S 24mm f/2.8 STM, care are momentan o reducere de 19% și pe care îl tot laudă lumea în review-uri pe interneți.

Pe scurt, vreau un focus bun și o luminozitate serioasă. Cam cum am pe compacta G7 X. So… ce-mi recomandați? :D

Vlogurile despre care vorbeam în articol:

 

Abonează-te la vlog-ul meu zilnic aici. Rămâi conectat cu ce mai scriu: Dă-mi un Like aici!

Abonare la newsletter

Primesti pe email cele mai noi articole.

2 comentarii Adaugă comentariu

  1. Daca tot te ai bine cu echipa de la f64, fa si tu ca mine: ia-ti “jucariile” in traista si mergi la ei pentru setari de baza, tips&tricks!
    Eu am facut asta pentru ca lucrez la primele clipuri din ceea ce va fi canalul meu de recenzii de filme (https://www.youtube.com/channel/UCIxSoDRqbGHPosXhLfeWZCA) si la primele clipuri chiar mi-am prins urechile in setari, f-uri, ISO-uri, focusari si altele! :)

Adaugă comentariu