Închide

Ce vrei să cauți?

Îmi pare rău că nu m-am apucat de vlogging mai devreme!

Încep articolul prin a vă spune că dacă ați venit aici pentru doza clasică de optimism marician, închideți-l și așteptați vlogul zilei, care va veni mai pe seară.

Ăsta este un articol extrem de serios în care încerc să vă zic ce am pe inimă de câteva zile. Are legătură cu ce se întâmplă în România prezentului și ce se poate întâmpla în România viitorului apropiat.

Există și o versiune video a celor scrise mai jos pe care o puteți vedea la baza articolului. Pentru cei care preferă varianta scrisă, puneți-vă centura de siguranță pentru că urmează un articol lung.

Aseară mi-a înflorit în minte o nouă frustrare. Aceea că nu m-am apucat mai devreme de vlogging. Poate dacă mă apucam cu trei ani mai devreme, acum eram și eu milionar în vizualizări și mă vedeați photoshopat pe panourile publicitare de pe stradă sau în reclamele de la televizor. Aveam o comunitate formată din sute de mii de oameni, poate chiar milioane, care îmi consumau zilnic clipurile și care aveau încredere în mine, în recomandările mele și, cel mai important, în semnalele de alarmă pe care le trăgeam.

Știu că fie sunteți sătui de subiectul ăsta, fie pur și simplu nu vă interesează. Aveți altele pe cap. Aveți fie facultatea de terminat, fie rate, chirii și alte belele de plătit cu ore zilnice de muncă. Sau poate le aveți pe toate și pur și simplu mintea voastră nu vrea să consume chestii d-astea serioase, așa că se refugiază în chestii amuzante de pe internet. În partea plină a paharului.

Ăsta este și motivul pentru care nu am postat prea mult pe subiectul ăsta, convins fiind că ce văd eu zilnic în feed, vedeți și voi. Și că un share dat de mine nu cântărește atât de mult. Ei bine, cred că m-am înșelat și o să încerc să mă implic o idee mai mult, în speranța că o să pot face diferența, așa cum fiecare dintre voi o poate face.

Realitatea crudă este că subiectul ăsta pe care îl evitați ne va afecta pe toți mai grav decât credeți. Măcelărirea legilor justiției, care se petrece de câteva săptămâni, nu are impact doar pentru marii corupți care scapă de pușcărie că au luat o mită și acum dau cu toporul în coloana legilor justiției. Legile astea vor fi un stimulent periculos care va face să explodeze infracționalitatea în țara asta. Pur și simplu ne va fi frică să ieșim noaptea din casă.

În momentul de față, în Casa Poporului se pregătește legarea mâinilor procurorilor, lucru care va stimula infracționalitatea. Cam așa arată doar trei bucăți dintr-un tablou imens:

 

 

sursă foto

Găsiți aici toate cele explicate cu paragrafe din legi. Este perfect explicată treaba pe înțelesul tuturor.

Acum imaginați-vă cum aceste condiții de lux pentru orice infractor vor atrage la loc în țară batalioanele de băieți plecați “la muncă” prin străinătate. Sau cum le va da idei altor indivizi care până acum doar au cochetat în gând cu ideea de a comite infracțiuni. Nu uitați că “instituția asta a pușcăriei” nu doar că îi ține înăuntru pe cei care au comis infracțiuni, ci și îi înfrânează pe alții să comită infracțiuni de frica să nu ajungă acolo.

Mai țineți minte LEGEA RECURSULUI COMPENSATORIU care a scos anul ăsta din pușcării înainte de termen peste 3000 de indivizi? Astăzi a apărut o statistică absolut îngrozitoare care arată că peste 1000 dintre ei au recidivat și s-au întors în pușcării. O TREIME! NESFÂNTA TREIME, cum ar veni. Asta înseamnă că au fost comise peste 1000 de infracțiuni, care au avut cel mai probabil peste 1000 de victime. Oameni nevinovați care își vedeau de treaba lor până i-a lovit o lege cretină menită să scoată niște pești mari din pușcării.

Îmi înțelegeți frustrarea? De cand a început nebunia asta cu măcelăritul justiției mă simt îngrozitor că nu pot face nimic. Am ieșit în stradă, am postat pe Facebook până mi-au blocat minerii digitali ai pesedeului contul pentru “spam”. Sentimentul de neputință este frustrant și îmi activează niște părți ale personalității mele pe care nu credeam că le am.

Ca să revin la titlul articolului, mă gândesc că poate dacă mă apucam mai devreme cu măcar trei, acum aveam o comunitate mai mare formată și din oameni care nu sunt în bula asta care iese în stradă și care este super-activă pe Facebook zilele astea. Sunt probabil 100.000 de oameni care postează și reacționează la postările pe subiect. E suficient să vă uitați pe profilul lui Moise Guran, Vlad Petreanu, pe pagina lui Cioloș sau pe paginile deputaților și parlamentarilor USR. Sunt aceeași oameni care se agită, dau like-uri și postează pe subiect. Suntem aceleași zeci de mii de oameni ieșiți în stradă.

Probabil dacă eram mai mare cum sunt câțiva băieți de prin industria vloggingului, ajungeam și la restul oamenilor care nu sunt în bula asta din diferite motive. Probabil cel mai important dintre ele fiind că nu li s-a explicat într-un limbaj de om normal ce pun la cale băieții de la putere. Oamenii ăștia sunt sătui de știri grave și de textele dramatice, se uită la vloggeri tocmai pentru că ăștia vorbesc pe limba lor și le oferă jumătatea plină a paharului.

Însă, fraților, realitatea e că paharul este doar pe sfert gol, iar niște băieți își pregătesc paiele să-l golească, fără să fie trași la răspundere de justiție, asta pentru că justiția va avea mâinile legate. Poate nu o să o vedeți mâine, cu toate că de la 1 ianuarie multe firme mici nu își vor permite să crească salariul brut, ca angajații lor să nu sufere scăderi de salariu. O să o vedeți în momentul în care infracționalitatea va exploda în țară. De la vârful scaunelor parlamentare, la buza străzii unde îți va fi frică să ieși noaptea și vei merge însoțit de cineva care să îți acopere spatele de fiecare dată când te vei duce să scoți bani de la bancomat.

Nu vreau să sun apocaliptic, dar ne așteaptă niște vremuri foarte tulburi dacă nu ne implicăm. Dacă nu vorbim cu oamenii din jurul nostru și le explicăm ce urmează să se întâmple. Nu există că eu am votat cu USR, tu cu PSD, iar mama nu a fost la vot. Nu e momentul să ne reproșăm că am făcut alegeri greșite, e momentul să acționăm. Nu trebuie să găsim vinovați în apropiații noștri, ci aliați.

De când a început nebunia asta cu legile, este suficient să deschid Facebook-ul ca să mă înnegresc. Asta pentru că sunt în bula aia care vede ce ni se pregătește. Am încercat să ignor asta și să îmi văd de pozitivismul meu caracteristic, de cadourile zilnice pe care mi le fac cu Ioneasca, de planurile de Revelion și de fiecare moment de fericire pură pe care îl simt în preajma Ioneștilor mele. Însă cum mă deconectez puțin din Matrix-ul ăsta și citesc un articol despre ce se întâmplă, mă ia cu gol în stomac și frisoane pe șira spinării.

Că legile astea sunt date ca să se scape unii pe alții, nu mai este un secret. Uitați-vă doar cine are inițiative legislative și de ce.

Faptele de corupție comise în beneficiul altor persoane no vor mai fi incriminate. Inițiativă legislativă a Deputatului PSD Andreea Cosma (judecată pentru corpuție), fiica baronului PSD Prahova Mircea Cosma, condamnat la 8 ani de închisoare cu executare pentru corupție. Tot ea este și sora lui Vlad Cosma (fost deputat PSD) care a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare tot pentru corupție.

Că sunt mai organizați și mai hotărâți ca niciodată nu mai este nici ăsta un secret. Pe lângă faptul că ignoră sutele de mii de oameni ieșiți în stradă, fac tot felul de manevere în Parlament ca să reducă opoziția la tăcere, smulgându-le butoanele de la microfoane sau schimbând procedurile de la o zi la alta ca ei să nu poată face nimic. 114 pagini de legi au fost bifate în 30 de minute. Opoziția le-a cerut doar să le ofere timp să le poată citi asta pentru că pur si simplu nu ai cum să citesti cu o viteză de PATRU PAGINI pe MINUT.

Ce v-am zis sunt doar câteva lucruri și manevre pe care le fac. Ce am apucat să citesc și am ținut minte, în pauzele de muncă și de vlog. Imaginați-vă cât de multe alte manevre se fac.

Bun. Ce putem face noi? Păi în primul rând să informăm cât mai multă lume cu privire la ce se întâmplă. Repet, nu contează cu cine a votat sau de ce nu a votat. Important e să știe și să îi fie explicat de cineva apropiat. Așa cu ei se au între ei și își apără interesele, așa ar trebui să ne avem și noi între noi. Nu contează ce convingeri politice avem, e important să nu ajungem să fim tâlhăriți sau măcelăriți în stradă, iar justiția să nu poată face nimic, doar pentru că interesele de mai sus au fost să scape niște scârbe corupte.

Apoi trebuie să ne mobilizăm să ieșim în stradă. Presa străină deja a început să scrie despre România. Sperăm să îi strângă cineva cu ușa din exterior și pe interior să îi așteptăm noi cu sutele de mii, poate milioanele în stradă.

Dacă toate săptămânile astea am ținut în mine subiectul ăsta și m-am consumat zilnic, astăzi am zis că trebuie să fac clipul și să scriu pe blog un articol despre. Pur și simplu vreau să știu că am făcut tot ce mi-a stat în putere să fac ca să lupt contra întunericului pe care vor să îl atragă cei de la putere asupra țării. Sper să apară în peisajul public mai multe vedete și vloggeri care să vorbească despre asta. Din punctul ăsta de vedere Tudor Chirilă mi-a câștigat respectul. Sper să mi-l câștige și alții.

Pe final de articol o să vă rog trei lucruri pe care nu le-am mai cerut de la voi până acum:

  • Primul este să vorbiți și voi cu apropiații voștri despre ce se întâmplă și să îi convingeți să se implice ieșind în stradă sau distribuind pe Facebook articolele și clipurile pe subiectul ăsta.
  • Al doilea lucru este să distribuiți clipul sau articolul pe care le-am făcut pe subiectul ăsta. Sper să ajungă la cât mai multă lume.
  • Al treilea lucru este să le comentați celorlalți vloggeri pe care îi urmăriți și să îi întrebați ce părere au despre ce se întâmplă cu legile care măcelăresc justiția în România. Poate se vor implica și ei. Eu cred că toată ființa mea că este timpul să ieșim în stradă sau să fim mai activi ca niciodată pe rețelele sociale pe subiectul ăsta.

Ok. Cam asta am avut de luat de pe suflet. Hai să încercăm, nu avem nimic de pierdut dacă încercăm, avem aproape totul de pierdut dacă nu o facem.

Abonează-te la vlog-ul meu zilnic aici. Rămâi conectat cu ce mai scriu: Dă-mi un Like aici!

Abonare la newsletter

Primesti pe email cele mai noi articole.

1 comentariu Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    ”Românii ies la proteste în weekend, când nu e nimeni la Parlament sau Guvern. După care pleacă acasă. După care, toată săptămâna, dau like și share la toate nelegiuirile pe care le face Parlamentul. Și la editoriale nervoase. Și după aia se duc acasă și dorm. Și asta e tot. Își jură cu mâna pe inimă că vor merge la următoarele alegeri fără să realizeze că alegerile astea s-ar putea să nu mai aibă loc.

    Pentru că așa e poporul ăsta: tot dă cu capul de pragul de sus. În mod repetat. Fără a învăța nimic. Am protestat duminică. Nu s-au oprit. Am protestat duminică. Nu s-au oprit. Poate e cazul să schimbăm ceva? Ah, nu, hai să protestăm duminică, că sigur așa îi convingem că…nimic.

    Nimic. Și viitorul arată așa: o sărăcire treptată, o ajungere a cuțitului la os, o revoltă, o venire a unor noi comuniști la putere.”

Adaugă comentariu