Închide

Ce vrei să cauți?

“Contul Orange” devine “My Orange” și își schimbă înfățișarea

Probabil știți că-s abonat Orange de vreo trei abonamente încoace. Sunt foarte mulțumit de rețeaua respectivă, nu mă lasă la greu cu semnalul atunci când călătoresc prin țară și mai am și un abonament d-ăla blanao cu internet nelimitat în weekend, numai bun să urc pe interneți vlogurile de oriunde mă plimbă gândurile.

Pe lângă asta, cred cu convingere că Orange este operatorul de telefonie mobilă cu cei mai bine pregătiți oameni pe parte de client service. De fiecare dată când pășesc într-un Orange Shop, am o super experiență datorită angajaților care mă fac să mă simt de parcă-s prietenii mei cu care am copilărit în fața blocului. Și nici nu zic ceva când vin cu Săshica după mine.

Am scos toată informația asta din sistem și am aruncat-o pe interneți sub formă de intro la articolul de față ca să înțelegeți de ce sunt încântat că Orange mi-a bătut la ușa inbox-ului cu propunerea de a testa noua interfață a aplicației pe care o folosesc lunar să-mi plătesc toate cele și pe care o verific ca să fiu sigur că nu am consumat tot butoiul de trafic de interneți pe care-l am la dispoziție în fiecare lună.

Ideea e că Orange a decis să schimbe interfața aplicației Contul Orange, făcând-o mai user friendly decât până acum, ocazie cu care au schimbat și numele aplicației în “My Orange”. Schimbarea a avut loc de curând pentru Android și se poate face deja update din Play Store. Aplicația pentru iOS este încă în curs de actualizare. Eu am avut ocazia să testez aplicația după ce Orange mi-a trimis pe perioada testului un Samsung A8 (care, btw, este surprinzător).

Aplicația în stadiul beta a fost disponibilă tuturor clienților care au vrut să o testeze, asta pentru că Orange chiar a dorit să primească un feedback de la ei,  tocmai pentru că Orange  ține cont de feedback și a  modificat aplicația  în funcție de ce au zis utilizatorii.

După ce am testat-o câteva zile, pot zice câteva lucruri:

Din punct de vedere design este mult mai intuitivă și îți oferă mult mai ușor informațiile esențiale pentru care deschizi aplicația de cele mai multe ori: cât ai de plătit și cum stai cu resursele.

În “Contul Orange” erau afișate sub formă de liniuțe, acum sunt în formă de cerculețe și nu îți apar toate, ci doar minutele și MB Roaming în SSE. Pentru restul trebuie să mai dai un “tap”: vezi cronos. Mi-ar fi plăcut totuși ca în Homepage, secțiunea de cronos să fie customizabilă, să îmi aleg eu ce să văd, mai ales că atunci când vine vorba de minute toată lumea are nelimitat. Internetul rămâne baza.

Îmi place că au împrumutat de la Facebook ideea de iconițe la baza ecranului care te duc rapid către: Acasă, Consum, Reîncarcă, Facturi și Mai multe (care te duce către restul meniului). În vechea aplicație tot meniul îți apărea dacă apăsai în colțul din stânga sus al ecranului. Acum au scos din joc o apăsare în plus. Ai ce contează mai la îndemână.

Experiența de a plăti factura a rămas la fel. E ok, dar mi-ar fi plăcut să memoreze cardul ca să nu mai fiu nevoit să îl introduc de fiecare dată.

În rest, sper ca versiunea pentru iOS să aibă și varianta pentru utilizatorii de iPhone X. Aplicația “Contul meu” nu era adaptată pentru ecranul iJucăriei X din dotare și știu că nu e sfârșitul lumii, dar este un detaliu de finețe care face diferența în ochii mei. Mai ales că Orange chiar este un brand care mereu a luat puncte extra când venea vorba de atenția la detalii. Cel puțin în viziunea mea. Ah… și apropo de detalii, abia aștept să îmi dau seama cum pot să îmi pun o poză de profil în aplicație. :D

Dacă sunteți clienți Orange și vreți să testați ceva fresh înainte de lansare publică, în curând Orange va lansa o perioadă de tastare pentru Reîncărcare Prepay, o să găsiți aici mai multe informații.

În altă ordine de idei, zic să avem spor și mulți Internet de consumat pe vlogul unui tip pe nume Mariciu, zic! :D

 

Abonează-te la vlog-ul meu zilnic aici. Rămâi conectat cu ce mai scriu: Dă-mi un Like aici!

Abonare la newsletter

Primesti pe email cele mai noi articole.

1 comentariu Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Seamana cu applicatia de la Telekom.
    Urmeaza vreun merge in viitor? :)

Adaugă comentariu