Închide

Ce vrei să cauți?

Unde găsești pizza bună în București

V-am zis că o să încerc să împachetez și în articole pe blog recomandările alea blanao de localuri bucureștene cu mâncare senzaționao. Așa că mă țin de cuvânt și prestez astăzi un articol despre câteva localuri pe care le recomand mereu când vine vorba de pizza d-aia bună care te face să uiți de mama dietei și de rudele ei de toate gradele.

Mai întâi de toate zic să fac un disclamer cinstit, ca să nu îmi mai aud vorbe de dulce prin comentarii. Localurile de față sunt cele pe care le recomand eu. Nu zic că sunt vreun dătător autorizat de stele Michelin care a testat toate restaurantele din București. Eu dau săshici și vă recomand câteva localuri dintre alea pe care le-am testat. Dacă aveți voi altele mai bune, nu vă sfiiți să mi le lăsați în comentarii. Ocazie cu care mai aflu și eu locuri noi unde să mă duc să-mi filmez vlogul cel de toate zilele.

Așadar, să purcedem cu localurile vieții:

1. Animaletto Pizza Bar

E plasat strategic în zona Piața Romană, cu peron pe partea dreaptă, cum te duci spre Piața Victoriei. Au o pizza Bufala “de te bagă-n boala”, în sensul bun. Are un “preț pepperoni”, 33 de lei, dar cred că e cea mai apropiată pizza ca gust și ingrediente de aia pe care am mâncat-o în Italia. Găsiți meniul localului aici. Vă recomand să mergeți cu buzunarul ăla bun la voi pentru că și cocktailurile sunt bune.

Poza de mai jos a fost prestată într-o seară după un protest cinstit. De aici și pancarta.


2. Pâine și Vin

Ăsta-i genul de loc care are o pizza de manual. Preferata mea este cea cu salam picant Ventricina, jalapenos, ardei gras galben și roșii cherry proaspete. Costă 32 de lei și, dacă te mai arunci și la o sticlă cinstită de Solo Quinta, lași vreo 200 de lei ca popa la fața locului, dar merită fiecare bănuț. Locul are un vibe mișto, servirea e corectă, iar mâncarea te face să te întorci ori de câte ori vei avea ocazia și fondurile necesare.

Meniul de mâncare îl găsiți aici. Dacă scotociți mai bine prin site, găsiți toate informațiile de care aveți nevoie.

O chestie de menționat ar fi faptul că nu merge să faceți rezervare. Localul merge pe principiul “primul venit, primul servit”.

O altă chestie de menționat ar fi că băieții de la Pâine și Vin sunt responsabili și pentru pizza aia de poveste de la Expiratul din Vama Veche. Dacă aveți drum pe acolo, trebuie să o încercați. E de cinci săshici.

 

3. Pizza Latina

Nu te-ai aștepta să găsești o minunăție d-asta de pizza într-un local care vinde pizza din vitrină, cu atât mai mult când vorbim de un local din Centrul Vechi. Ei bine, o să îți dea cu fericire când o să o încerci. Pizza Latina este plasată cu stil și grație lângă lupoaica din Piața Roma din Centrul Vechi. Nu ai cum să ratezi loculul. E cam înghesuită situația înăuntru, dar compensează prin calitatea produsului. :)

4. Trattoria Don Vitto

E în zona Piața Amzei și are o atmosferă super-italiană când nu pune muzică de la un radio care face exces de Inna și The Motans. În rest, servirea brici, iar pizza e magie curată făcătoare de minuni. Recomand combinația dintre o Pizza Diavola și un pahar de vin alb (vinul casei). E fix ce trebuie după o zi de muncă.

5. Trafalgar Pub

Ăsta este un pub pitit pe o străduță din zona Perla-Dorobanți, pe lângă ambasada Turciei. Servire excelentă, atmosferă impecabilă și prețuri decente. Mergeți cu încredere aici și îmi veți mulțumi apoi. În plus, locația e pet-friendly și mai au și Guinness la draft. Ce poți să vrei mai mult?

Bonus: Cea mai blanao pizza pe care poți să o comanzi acasă -> Suprema cu extra-chorizo de la Trenta Pizza. Bagi și un sos picant și e fix ce trebuie ca să faci un binging regulamentar pe Sfântul Netflix.

În perioada următoare o să încerc să ajung la un restaurant din zona Mătăsari unde am auzit că niște bătrânei fac o pizza ca la mama ei italiancă. Testez și revin cu un vlog elegant de acolo. Așa că stați cu ochii pe umilul meu canal de YouTube. Pwp!

Abonează-te la vlog-ul meu zilnic aici. Rămâi conectat cu ce mai scriu: Dă-mi un Like aici!

 

Abonare la newsletter

Primesti pe email cele mai noi articole.

7 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    multumesc !!! adio haine M :(

  2. #3 Comentariu nou

    N-am mâncat în foarte multe locuri burgeri, deşi îmi plac. https://www.facebook.com/BurgerManiaBucuresti/ în Fundeni, dacă ai drum vreodată pe acolo. Mie mi-au plăcut.

  3. #4 Comentariu nou

    La Animaletto am fost de două ori și mereu a fost banală spre neinteresantă. Încearcă Borgo Margherita și Il Pizaiollo pentru pizza italienească făcută chiar de italieni.

  4. #6 Comentariu nou

    Am incercat Trenta pizza de multe ori si sunt multumita.

    De cand m-am mutat in sectorul 3 am ales https://bonpizza.ro/ si am livrare gratuita. In plus, imi mai pot comanda si pastele mele favorite.

  5. #7 Comentariu nou

    Incearca “Pizza Centrale” pe Calea Victoriei,

Adaugă comentariu