Închide

Ce vrei să cauți?

Aseară s-a întâmplat ceva grav și încă nu realizăm asta!

Vă jur, mă simt ca în copilărie când se întâmpla ceva rău și credeam că, dacă pun mâinile la urechi și închid ochii, nu o să fiu afectat sau va dispărea răul, asta doar pentru că îl ignor.

Aseară parlamentarii au votat proiectul PSD de modificare a Codului de procedură penală.

Pe scurt, au reușit să ducă la bun sfârșit ce au încercat cu OUG13, când au scos sute de mii de români în stradă la proteste. Au făcut-o la fel, tot noaptea ca hoții, ieri noapte în preajma orei 22, doar că de data asta sutele de mii de români nu mai au zvâcul să iasă în stradă. Poate pentru că ne-a captat Mondialul de fotbal atenția, poate pentru că e perioada concediilor, poate pentru că am obosit și ne-am pierdut speranța.

Ideea că în timp ce ne-am refugiat în pozele drăguțe de pe Instagram, fugind de știrile rele de pe Facebook, penalul și urâtul a înfrânt. De acum înainte tâlharii, corupții și toți colegii lor infractori se vor lupta cu o justiție care are o mână legată la spate.

Singurele voci care mai urlă că vine potopul peste noi primesc doar câteva mii de like-uri și sute de share-uri, găsiți un exemplu de postare mai jos care explică exact cum ne va impacta pe toți mizeria pe care au votat-o ieri seară aleșii țării.

Copilul tau vine de la scoala.Pe drum da peste un golan care ii trage una si ii fura banii de buzunar. (Iau o situatie…

Publiée par Cătălin Teniţă sur Lundi 18 juin 2018

 

Ce mai putem face?

Habar n-am. Vă jur că mă simt epuizat și îmi vine să îmi pun mâinile la urechi și să închid ochii.

Știu doar că de acum înainte trebuie să fim de zece ori mai atenți când intrăm seara în scară sau când alegem să o luăm la pas printre blocuri noaptea. Știu doar că trebuie să verifici bine de tot ușa seara înainte de culcare. Ce au făcut mârlanii ăștia din parlament a fost să încurajeze orice tip de infracțiune în țara asta. De la furatul milioanelor din bani publici, la sutele din portofelele și gențile oamenilor de rând.

Chiar dacă ceea ce îmi vine să fac este contrarul, este momentul să ciulim urechile și să căscăm ochii mai mult ca niciodată. Să ne înscriem în partidele care acum urlă împotriva penalilor și strâng semnături în buza străzii. Să donăm lunar către publicațiile care se luptă să spună adevărul într-un ocean de manipulare. Să îi susținem prin like și share pe cei care încă mai protestează, mai scriu despre ce se întâmplă și caută soluții, cum este exemplul de mai sus.

În rest nu știu. Poate aveți voi și alte variante pe care chiar vă rog să mi le lăsați în comentarii.

Un lucru e clar, suntem din ce în ce mai departe de a avea o societate sănătoasă care să ne ofere tuturor o șansă de a face cu viața noastră ceva. Suntem pe drumul spre sărăcie, disperare și nesiguranță. Așa că hai să ciulim urechile și să căscăm ochii, eventual să îi dăm un cot și celui de lângă noi ca să îl facem atent la ce se întâmplă.

Abonare la newsletter

Primesti pe email cele mai noi articole.

Adaugă comentariu