Închide

Ce vrei să cauți?

Două seriale care mi-au dat viața peste cap: Billions și Nightflyers

Excesul care trece granița și devine dependență este printre cele mai contraproductive chestii din galaxia noastră.

Simt treaba asta pe pielea din dotare de fiecare dată când dau peste un serial care mă prinde și mă leagă de canapea cu zilele mai ceva ca-n Fifty Shades of Grey.

1.

Până de curând serialul respectiv era Billions. E pe HBO GO, mi l-a recomandat Bunescu, i-am dat play și m-am scufundat în televizor o săptămână, până am devorat cele 3 sezoane care au cate 12 episoade fiecare. Nici nu mai zic de faptul că fiecare episod sare de 50 de minute cu lejeritatea cu care înfulec eu doi burgărași. Deci are grijă să îți pape ceva timp din viață.

Billions este despre niște băieți care fac combinații cu acțiuni la bursa din State. Sunt vreo trei personaje principale în jurul cărora se învârte toată treaba. Sau cel puțin așa radiografiez eu toată povestea. Îl avem o dată pe boss-ul companiei care face combinații, mai avem și un procuror boss care vrea să îl prindă, iar piesa de rezistență, care complică maxim povestea, este soția procurorului care lucrează cu carte de muncă la compania care face combinații.

Serialul este super-savuros, te ține în priză de la episod la episod, apar tot felul de actori cunoscuți și de vedete de tip Metallica și Sharapova, iar dialogurile dintre personaje sunt beeeestiale. Din cinci în cinci minute te bușește cel puțin un râs de 10 kile. Îl recomand chiar dacă fiecare sezon se termină enervant și te lasă ușor în aer, inclusiv sezonul 3. Exact, acum aștept suspendat în aer sezonul 4 care cică apare în martie.

Trailerul de rigoare:

2.

Al doilea serial care m-a zăpăcit maxim, dar pe care l-am terminat rapid, în două zile și un pic, este Nightflyers și îl găsiți pe Netflix. Ăsta e un SF d-ăla clasic cu niște indivizi care pleacă prin spațiu la bordul unei nave șmechere ca să salveze omenirea. E scris de nenea care a scris și Game Of Thrones, deci așteptați-vă să moară lumea pe ici pe colo. Dacă sunteți fani SF o să vi se pară multe chestii cunoscute din alte seriale și filme pe care le-ați consumat de-a lungul timpului.

Partea simpatică este că nenea R. R. Martin se folosește de serialele și filmele alea ca să te ducă pe niște fente, în timp ce îți plantează niște surprize interesante pe parcusul desfășurării poveștii. Simt nevoia să te anunț că, dacă nu ești consumator de SF-uri sunt șanse mari să te obosească maxim serialul.

Trailerul de rigoare:

În fine, le-am rezolvat, am scris și despre ele ca să vă distrug și vouă viața, iar acum o să încerc să mă reintegrez la loc în societate. #DoamneAjută

Abonare la newsletter

Primesti pe email cele mai noi articole.

2 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Mariciu , recomand sa arunci un ochi si pe canalul IncaCeva ( content in special despre filme si seriale ) si poate sa partikipi la un podcast cu Marius ca sa aprofundati aceste discutii despre seriale :D Ar fi super misto sa va vad impreuna si cu siguranta aveti ce discuta, mai ales ca veniti din aceeasi zona marketing/comunicare.

  2. Stai sa vezi noul sezon. Abia astept lansarea din mai.

Adaugă comentariu