Închide

Ce vrei să cauți?

Mamizza, o pizza în București făcută ca-n Italia 🍕

Trebuie să recunosc că, de când m-am debranșat de la daily vlog, am cam neglijat Ghidul Ionescian al Localurilor, așa că dați-mi voie să vă cer scuze că v-am dezamăgit papilele gustative și dietele.

Acum că scuzele au fost scoase din sistem, hai să reluăm datul de săshici cu ajutorul unei pizzerii care a văzut lumina Bucureștilor de o lună și ceva. Este vorba despre Mamizza, un local plasat la intersecția străzii Tunari cu șoseaua Ștefan cel Mare. O găsiți la parterul unei clădiri de birouri. Adresa exactă este: Strada Tunari nr 60A.

❓Cum stă situația la fața locului?

Localul arată bine, l-au refăcut complet după ce și-a închis KANE taraba și a plecat. E simpatic că bucataria este deschisă și vezi cum fac băieții pizza. Se simte un ușor miros de pizza în aerul restaurantului, fără să îți intre în haine și păr, ca să îl iei cu tine acasă când pleci.

🍕 Cum e pizza?

Bună, foarte bună. Are blatul ăla de tip clătită cu margini pufoase ca-n Italia. Nu vei găsi prea multe combinații clasice de pizza (nu au diavola sau quatro formaggi), dar au niște combinații super bune. Recomand Pizza Norma pentru cei care preferă pizza picantă și Pizza Salame pentru cei care sunt fanii Sfântului Salam. Atenție, nu Nebunului de Salam. :)

O chestie de știut e că nu au sos la pizza și nici ketchup (am înțeles că ăla ar fi blasfemie totală), ci doar un ulei picant care tronează pe masă într-o sticlă de Peroni Ambra.

🍽️ Ce poți să mai mănânci?

Am observat în meniu că au aperitive italienești și paste, o să le încerc cu proximă ocazie, dar ce vreau să vă recomand este Tiramisu. E ce trebuie. Nu vine în format de tort sau la pahar, ci într-un bol și e de poveste.

🍸 Ce bei?

Au bere din familia Ursus, deci și Azuga Nepasteurizată, iar pe parte de combinații alcoolice serioase au niște băuturi pe bază de gin excelente și încă una magică pe bază de rom. E una singură în meniu, nu aveți cum să o ratați. A mers la suflet.

⏱️ Cum e servirea?

Super rapidă. Au mulți chelneri pe sală și sunt foarte atenți și zâmbăreți. Te scapă de geacă, te așează pe scaun și au grijă să nu te țină însetat sau înfometat. Cinci săshici.

💸 Care-s prețurile?

Aici vine partea aia mai grea. Prețurile nu-s deloc mici. Să zicem că sunt medii spre mari. Am tocat 200 de lei pe două pizza, un tiramisu și niște băuturi pe bază de rom și gin.

Pizza este în jurul zonei de 35-40 de lei, Tiramisu e 25 de lei, iar băuturile sunt 26 de lei de pahar. Deci costă ceva experiența mamițească. E local de zi de salariu, cum îmi place mie să zic.

🐶 Câte săshici îi dai?

Pizza este de un 4,5 săshici. E bună, e ca-n Italia, dar sincer vă zic că nu pot să îi dau cinci săshici pentru că nu mi-a explodat capul de fericire când am mâncat-o. E foarte bună, dar nu e de 10 ca Nadia Comăneci.

Servirea v-am zis că e de 5 săshici.

Ambianța e de 4,5 săshici. E mișto faza cu bucătăria deschisă și aroma de pizza care plutește în aer. Locul este însă cu un design industrial așa, tavan înalt, elemente colțuroase. Nu îți dă senzația aia cozy pe care cred eu că ar trebui să o aibă o pizzerie. Repet, e un loc frumos, corect, 4,5 săshici e un scor aproape perfect.

Prețurile sunt de 4 săshici. Cam piperată situația, dar relativ corectă pentru ce oferă.

Notă finală: 4,5 săshici. 🐶

⚖️ Concluzie?

Mamizza e un loc unde merită să ajungeți cel puțin o dată. Veniți cu buzunarul ăla bun la voi și plecați cu stomacul plin și zâmbete pe buze, în special dacă încercați băuturile alea bune. Un mare plus al locației, din perspectiva Clanului Ionescian, este acela că te lasă cu patrupedul după tine. Am văzut un individ cu un cățel, deci tind să cred că e pet friendly locația.

Poftă bună și aștept părerea voastră în comentarii după ce îi faceți o vizită!

 

Abonare la newsletter

Primesti pe email cele mai noi articole.

3 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Am fost duminică. Cred că e cea mai bună pizza din București. Deși era plin, nu au fost problem cu servirea, totul a ajuns la timp deși chelnerii era destul de agitați.
    Singura mea nemulțumire este legată de meniu care are multe ingrediente în limba italiană iar nu știam ce înseamnă toate. Înțeleg că sunt ingrediente din Italia dar dacă ar fi să merg cu cineva mult mai în vârstă, cred că aș avea probleme cu traducerea.
    Overall, foarte bună recomandarea.

    • #2 Comentariu nou

      Mă bucur că am fost util! :)) Xoxo!

    • #3 Comentariu nou

      Încearcă pizza de la Pâine și Vin. Eu cred că aia e cea mai bună din București. :D

Adaugă comentariu