Închide

Ce vrei să cauți?

Se întâmplă și în București: serviciu de sharing cu trotinete (Flow & Lime)

Acum o lună scriam un articol despre străzile orașelor mari ale lumii care au îmbrățișat serviciile de sharing pe bază de trotinete electrice. Și ziceam că nu va mai dura mult până un Lime și alte servicii de gen vor apărea în București.

Azi am văzut o trotinetă electrică “parcată” pe trotuar undeva pe lângă Ateneu, iar când am ajuns acasă mi-a apărut ad-ul ăsta pe Instagram:

Omul din spatele ad-ului și probabilului serviciu de trotinete sharing este Julian Padurariu, cel care a pus pe roate și Pony Car Sharing.

La prima vedere, trotineta este un Xiaomi. O jucărie cu vreo 1000 de lei mai ieftină decât ES-urile de la Ninebot by Segway (ce am eu). Deci tind să cred că din jucărele d-astea va fi formată flota.

Acum rămâne de văzut când va apărea acest Flow și ce tarife va avea (în Paris m-a costat 14 euro o sesiune de 90 de minute de plimbat prin oraș).

Pe lânga asta, fiți convinși că se va lăsa cu maxim de scandal prin social media în momentul în care se vor umple străzile și, mai ales, trotuarele de indivizi pe trotinete electrice. Asta pentru că, deh, în București nu prea sunt piste de bicicliști. :)

Un alt aspect interesant va fi cum vor face față cei de la Flow la gradul serios de furturi. O trotinetă e mai ușor de luat pe sus decât o bicicletă. Și oamenii de la Pegas au multe bătăi de cap cu biciclete Ape Rider pe care le fură băieții de pe stradă.

Eu le țin pumnii oamenilor din spatele Flow, îi așteaptă o perioadă interesantă.

 

Later Edit: 

E oficială treaba, vine și Lime în România. Își caută manager. Detalii aici.

Abonare la newsletter

Primesti pe email cele mai noi articole.

Adaugă comentariu