Închide

Ce vrei să cauți?

Sfaturi pentru șofatul pe timp de iarnă (de la un pilot de raliu)

Am prestat acum o săptămână un vlog despre șofatul pe timp de iarnă și despre ce anvelope este indicat să îți iei. Clipul respectiv este o colaborare cu Michelin, dar trecând peste “momentul sponsorului”, în materialul respectiv sunt câteva sfaturi foarte utile pe care Alex Filip, multiplu campion național și internațional la raliu, le oferă tuturor șoferilor care sunt interesați să ajungă în siguranță pe timp de iarnă din punctul A în punctul B.

Eu o să le scriu aici pentru cei care nu au fost suficient de curioși să dea play vlogului:

  • Înainte să pleci la drum, curăță-ți de zăpadă geamurile mașinii, dar și plafonul și capota, asta pentru că, după ce se încălzește mașina, zăpada o să vină pe parbrizul tău și pe cele ale celorlalți participanți la trafic. E destul de periculos “să îți tragă cineva căciula pe ochi” în timp ce conduci.
  • Imediat cum se încălzește situația în mașină, dă-ți “pufoaica” jos de pe tine. În cazul unei situații în care trebuie să reacționezi rapid, geaca îți va îngreuna viteza de reacție.
  • E bine să ai în mașină o lopată, o mătură cu coadă (ca să cureți mai ușor plafonul) și racletă pentru geamuri. Este foarte-foarte important să îți cureți mașina de zăpadă înainte să pleci la drum.
  • Anvelopele de iarnă sunt obligatorii și vitale în sezonul rece. Gândește-te că ai doar patru puncte de contact cu solul, patru puncte vitale. Alege-le cu cap.

Pentru mai multe informații super-utile pe care le-am aflat de la Alex Filip, aruncă un play cinstit pe vlogul de mai jos:

Găsești mai multe sfaturi utile în articolul lui Alex Filip: link.

Abonează-te la vlogul meu aici. Rămâi conectat cu ce mai scriu: Dă-mi un Like aici!

Abonare la newsletter

Primesti pe email cele mai noi articole.

1 comentariu Adaugă comentariu

  1. Un alt lucru importat este sa ai lichid de parbriz rezistent la temperaturile scazute. Nu de putine ori sunt situatiile cand uiti sa inlocuiesti lichidul de parbriz de vara cu cel de iarna, iar in prima dimineata geroasa ai surpriza ca ti-a inghetat lichidul de parbriz.

Adaugă comentariu