Vă recomand să vă puneți centura de siguranță și să vă pregătiți pentru impact, urmează încă un scandal cu iz de cancan și manele pe Internetul românesc. Prilej pentru cei care urăsc anumite etnii să iasă în față și își arate sentimentele în comentarii scrise patos și CAPS.

Scriam acum câteva zile despre stațiunea Mamaia că este locul în care frapiera cu sticle de Moet este extrem de aproape de berea la pahar cu coajă de sămânță în ea. Că este o concentrație la plic a României, o intersecție prin care curg fluid toate tiparele existente în spațiul carpato-danubiano-pontic. Se pare că am avut dreptate parțial, asta pentru că a apărut pe interneți o filmare cu două tipare având un accident în respectiva intersecție.

Mai exact, vom asista la o interacțiune pe bază de înjurături și capace între o familie de oameni simpli din topor și niște băieți bronzați, cu burți generoase și ceafă groasă.

Așadar, se dă următorul filmuleț:

Ce este greșit în clipul respectiv? Ca de obicei la români, totul!

Asta pentru familia de români din topor vine cu tupeu, copil, cățel și purcel și își trântește prosopul în buza mării, printre șezlongurile care îi costă ceva pe cei care aleg o plajă privată, iar băieții cefoși care sunt cel mai probabil patronii locației și concesionarii bucății de plajă își pierd cumpătul și încep să înjure, să scuipe și să se comporte ca pe maidan, asta pentru că, după cum bine știm, băieții din respectivul tipar nu sunt tocmai absolvenți ai Institutului Diplomatic Român.

Cum s-a ajuns aici?

Să o luăm pe pași:

1. Oamenii de la Direcţia Apelor Dobrogea Litoral nu își fac treaba și nu verifică plajele private dacă au un spațiu destinat celor cu prosoape.

2. Băieții din clip au profitat de faptul că Direcţia Apelor Dobrogea Litoral  nu își face treaba.

3. Românii din topor au tupeu prost și nu știu când să lase de la ei. În special nevestele de tip alpha, care își domină bărbații și nu știu să își țină gura uneori.

4. Băieții din clip își dau cu tesla-n ceafă și fac ce știu mai bine: înjură, scuipă și dau capace (uitând că trăim într-o vreme în care toată lumea are un telefon care filmează și care are acces la Internet), atrăgând un val de ură exemplar asupra lor și a locației pe care o promovau cu atâta poftă de viață pe Facebook:

Biness

Posted by Gerard Boss on Saturday, 18 July 2015

Ce e de făcut?

1. Direcţia Apelor Dobrogea Litoral să își facă treaba, că doar la ei ajung banii din concesionări.

2. Patronii locațiilor respective să creeze un spațiu pentru prosoape și să îl delimiteze clar pentru toată lumea.

3. Locațiile respective să aibă un om în staff care chiar să știe să vorbească cu oamenii care își trântesc prosopul printre șezlonguri.

Altfel, este teribil de amuzant cu bietul bărbat în slipișor negru (soțul cucoanei care a fost articulată) stătea și nu făcea nimic. Parcă se citește din gesturile lui un “Slavă Domnului, și-a găsit nebuna nașul!”. Dintre toate personajele din filmuleț, de el îmi este cel mai milă.

Am dat peste povestea de față la Emilian pe blog.

———————————————————————————————-

Rămâi conectat cu ce mai scriu: Dă-mi un Like aici!

5 comentarii Adaugă comentariu

 1. Ești tiparul românului cu durere în dos, păreristul din fotoliu. Pardon! Din șezlong.

  • #2

   @Șerban, iar tu ești tiparul ăla care a căzut în oala cu frustrare și energie negativă. Îți mulțumesc că nu o ții doar pentru tine și că o împărtășești cu noi prin comentarii pe bloguri! :)

 2. Asta cu sezlonguri e o tampenie. În alte țări te poți pune cu prosopul, cearșaful în fața lor fara probleme. numai la mamaia, raiul hotiei, nu.
  Iar dacva vorbim de plaje private, voi stiti care-s alea? Plaja delimitata de gardulet.
  Asadar, femeia care vine an de an de acum 40 de ani de cand ceafa lata nu era nascut si ma-sa inca era facuta posta prin sat, a venit si si-a pus cearsaful unde a avut loc, cum o facea de fiecare data.
  Numai ca intre timp, au apărut sezlonguri.
  Nu vii si-ti pui sezlongul pe plaja in care veneau oamenii an de an si le zici ca e plaja privata, ca “scoate banu’, da-l la golanu’.”

  Asta cu sezlongurile e o tampenie fara margini. Nici nu au autorizație de la primărie jegurile alea. Nu stiu daca la Alandala, la Abracadabra sau la Moșul Ticăit există autorizație de funcționare. Și dacă o exista, oare de ce?
  Am vazut ce inseamna plaja privata la mamaia. chiar m-am dus acolo cu prosopul, l-am pus in spatele salvamarului. nu mi-a zis nimeni nimic. a doua zi l-am pus in fata sezlongurilor, langa alte sute de persoane. n-a zis nimeni nimic. Iar dimineata, se strangeau sezlongurile, venea un tractoras si curata plaja de gunoaiele pe care le lasă românii în nisip. chit că stai la baldachin, la sezlong sau în curu gol, tot în nisip își lași seminteșe si dozele de bere. Pentru ca, estits un singur cos de gonoi, in mijlocul plajei, care nu e ridicat decat o data pe saptamana.

 3. #4

  @francisc, știu ce zici, dar d-asta trebuie semnalizate corespunzător zonele de șezlonguri și prosoape. Primăria sau cine este responsabil cu asta trebuie să își facă treaba, pentru că altfel iese haos între patronii cefoși și românii cu prosop care își vor metrul pătrat de plajă.

 4. si nu se fac. deoarece patronii au baut seara cu mazare si-si pot face legea lor pe plaja. aia e marea problema.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.