Închide

Ce vrei să cauți?

Am avut dreptate, sezonul 2 Westworld a fost bombă!

Acum două luni scriam că am fost să văd în premieră primul episod Westworld și că sigur va fi bombă. Ei bine, ar trebui să îmi pun un batic pe cap, să trag o fustă colorată pe mine și să mă apuc de business în zona de “vrăjitorie-prezicătorie”, asta pentru că am avut dreptate, fraților.

Îndrăznesc să spun că sezonul 2 este mai bun decât sezonul 1, care a fost explozie totală pentru creierași. M-a uimit coerența poveștii. De obicei serialele te țin în tensiune, iar finalul este o fâsâială d-aia obosită de parcă scenariștii și-au consumat toate ideile pe parcursul sezonului și au rămas fără gaz fix pe ultima sută de metri.

În cazul sezonului 2 Westworld, scenariștii au grijă să îți dea daună totală și să te lase cu gura cascată ca un vânzător de înghețată din Istanbul care se joacă în fața ta cu produsul și face tot felul de trucuri în timp ce tu vrei doar să îi dai banii, să iei cornetul ăla afurisit și să bagi în tine caloriile de rigoare.

Pur și simplu imaginația celor care au creionat serialul ăsta este din altă lume. Modul în care s-au jucat cu un subiect atât de greu precum combinația dintre robotică și inteligență artificială este de-a dreptul “vizionaro-tangibil”, adică aproape că îți vine să crezi că în viitorul super-apropiat tehnologia asta va exista printre noi.

Pe parte de execuție au stat la fel de SF. Combinația dintre decor și post-producție este magnifică. Vă recomand ca după ce vedeți tot sezonul 2 să vă uitați și la playlist-ul ăsta cu behind the scenes.

Ca să împrumut o expresia din universul tabloidelor autohtone, nu o să vă vină să credeți ce au reușit să facă oamenii din echipa serialului. Asta dacă nu cumva sunt de fapt roboți care au zis să cucerească omenirea mai întâi cu ajutorul serialului.

În fine, mă pierd în detalii și metafore fără să vă zic de fapt ce se întâmplă în serial. Asta pentru că nu vreau să vă stric plăcerea de a-l vedea cu ochii voștri și de a vă tura la maxim creierii să înțelegeți ce vor să zică autorii.

Eu mai stau câteva zile să se așeze ultimul episod care m-a zăpăcit total și o să iau frumos la binging sezonul 1 și sezonul 2 din nou. Le găsiți pe HBO GO.

Adio, viață! Bine ați venit în Westworld! Probabil cel mai bun sezon al unul serial în 2018.

https://youtu.be/sjVqDg32_8s

 

Abonează-te la vlog-ul meu zilnic aici. Rămâi conectat cu ce mai scriu: Dă-mi un Like aici!

Abonare la newsletter

Primesti pe email cele mai noi articole.

1 comentariu Adaugă comentariu

  1. am vazut sezonul 1 pe HBO GO si am auzit atatea de sezonul 2 incat mi-e frica sa ma apuc de el.
    trebuie sa gasesc o perioada linistita emotional ca sa pot sa il vad nu de alta dar si sezonul 1 a transmis o sumedenie de chestii

Adaugă comentariu