Din câte știu eu, nu prea ai voie să zbori cu drona prin București, dar chiar și așa niște băieți își mai fac curaj  din când în când și o ridică pe ici pe colo prestând clipuri care te lasă ca la stomatolog.

De exemplu, individul care a prestat clipul de mai jos nu s-a sfiit să zboare cu ea pe lângă Casa Poporului sau pe sub Arcul de Triumf, cadrele sunt impecabile, dar amenda era pe măsură, dacă era prins în fapt. :)

Nu neg că mă cam mănâncă rău telecomanda să ridic și eu drona prin colțuri de oraș unde n-ar putea să cadă în capul cuiva, dar momentan șăd blând că nu vreau să fiu acuzat că dau exemple negative de comportament pe bază de dronă. :)

Later Edit:

Capitolul XIV „Sanctiuni” al Codului Aerian

Decolarea / aterizarea pe un teren situat in intravilanul localitatilor, desfasurarea activitatilor de zbor fara a obtine segregarea spatiului aerian precum si zborul deasupra zonelor dens populate constituie contraventii (a se vedea lit. m) si o), art.13, HG nr. 912/2010) si sunt sanctionate cu amenda de la 40.000 lei la 50.000 lei (a se vedea alin. (2), HG nr. 912/2010.

Abonează-te la vlog-ul meu zilnic aici. Rămâi conectat cu ce mai scriu: Dă-mi un Like aici!

4 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1

  Iti faci prea multe griji in cazul asta.Pe bune acum la noi nu da politia amenda daca blochezi o banda sau daca depasesti coloana la semafor si multe altele dar sa primesti amenda pentru ca pilotezi drona… Tai si tu partea in care ridici drona si pui clipu asa. Nu o sa fie nici o dovada ca Marian Ionescu a ridicat drona. Mai e mult pana se vor aplica la noi amenzi. Faci la fel ca si Costin Cocioaba, suni inainte s-o ridici ?

  • #2

   Păi asta e faza. Aici nu e responsabilă poliția ci MApN-ul. :)

 2. In primul rand nu cred ca are o chchineatza de drona ca a ta.
  In al doilea rand citeste inca o data certificatul de garantie si termenii de operabilitate ai dronei tale. Ea nu zboara pe vremea asta :D)

  • #4

   Piticule, vezi cum vorbești de drona mea că te las fără cetățenie! În altă ordine de idei, am zburat cu ea la munte pe un frig mai serios și s-a comportat impecabil. :)

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.