S-a tot vorbit zilele astea despre contul de twitter al Elenei Băsescu (@Elena_Basescu) şi am zis să arunc un ochi ca să văd despre ce este vorba.

 

 

 

La prima vedere totul pare ok, pare un cont real, adică are trecut la descriere site-ul ei (ebasescu.ro), urmăreşte şase persoane (două căpetenii PD-L, un jurnalist, contul EEP etc), are puţine tweet-uri şi majoritatea sunt pe subiect politic (în general relatări din Parlamentul European).

 

 

Acum câteva luni mi-a trecut pe la urechi o informaţie cum că în PD-L se fac cursuri serioase de social-media şi că oamenii au angajat o gagică (al cărei nume nu mi s-a părut cunoscut) să le predea cursuri de facebook şi twitter (se pare că se pregătesc serios pentru campanie).

 

Ideea e că am căutat printre câteva id-uri de twitter ale celor care sunt băgaţi la cursul ăla şi niciunul nu urmăreşte contul @elena_basescu (acu’, poate nu le place de EBA, eu doar am făcut observaţia asta). Colac peste pupăză botoxată: nici măcar @eUdrea nu o urmăreşte.

 

Plus, chestia care m-a făcut să mă întreb dacă respectivul cont este pe bune al duduiţei cu pricina, am observat că gagica se ia la ceartă cu conturi fantomă:

 

 

 

Adică bănuiesc că, la cursurile alea, cineva i-a explicat că n-are rost să te cerţi cu oricine te jigneşte, doar nu eşti la coadă la cartofi, îi dai block si ai rezolvat problema.

 

Mă rog, până la urmă, dacă acest cont este fals, se va găsi cineva să facă o plângere la Twitter şi să rezolve problema (că va face asta EBA sau SRI-ul… rămâne de văzut).

 

Update: Cu ajutorul unui “pont anonim” am identificat butonul de twitter pe site-ul Elenei Băsescu. Se pare că respectivul cont de twitter este al ei. Sper ca pe viitor să poziţioneze butonul de twitter la vedere pe site, să îşi schimbe “o idee” comportamentul pe twitter şi să înţeleagă riscul la care se expune un politician în momentul în care îşi face cont pe o reţea de socializare: să ia direct în piept şi-n ochi vocea poporului (în 140 de caractere)…. Succes, dragă Elena!

5 comentarii Adaugă comentariu

 1. #2

  Daca ai nevoia de o dovada ca acest cont de twitter ii apartine domnisoarei Basescu intra pe www. Ebasescu.ro si in josul paginii gasesti link catre contul de twitter.
  Primul lucru pe care il faci cand te apuci de o stire este sa verifici si sa fi sigur de ceea ce scrii. Asta e pt tine vis a vis de social media si un pic de presa;)

  • #3

   @Anonim, Îţi mulţumesc pentru atenţionare!

   Iar vizavi de social media: uită-te unde am eu butonul de twitter, spune-i admnistratorului să-l facă mai vizibil.

   Sincer, speram să nu fie un cont real… aveam cât de cât pretenţii.

 2. Vai sărăcuța, nu prea o duce tărtăcuța… Și aveai pretenții de la EBA? Serios? o.O

 3. Detectiv de profesie?:)

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.