bullyingUn experiment social care îmi aduce aminte de situațiile în care oamenii sunt jefuiți în RATB și nimeni nu intervine.

6 comentarii Adaugă comentariu

 1. oamenii nu intervin in cazul furturilor din ratb pentru că de obicei nu e doar un hoț, sunt mai mulți, sunt mari, sunt agresivi, au cuțite.

  • #2

   @Vali, da, așa cum la noi băieții au cuțite, la ei au pistoale. Nu sunt măsură să judec faptul că unii oameni aleg să nu intervină.. și nu o să fac asta. Cum bine zicea un prieten senior “Cimitirele sunt pline de eroi”. E un subiect greu de discutat.

 2. Jaful nu este singura problema in ratb-uri. Fiecare calatorie este ca o supravietuire in jungla. De multe ori este aglomerat si atunci trebuie sa te lupti sa-ti scanezi cardul, pentru ca in caz contrar apar controlorii care daca te prind fara bilet, au ei grija sa te jefuiasca inaintea oricarui hot. Daca este liber si prinzi un loc, se gaseste o baba care sa se impinga in tine sau un mos care sa te ia de pe loc, infingandu-si mana in parul tau, chiar daca nu stai pe locurile destinate lor (caz ce mi s-a intamplat mie). Daca stai jos si nu oferi locul persoanelor in varsta, esti victima comentariilor din intreg autobuzul si nimeni nu tine cont de faptul ca poate ti-e rau sau poate esti prea obosit in ziua aia ca sa cedezi locul oamenilor in varsta…. In concluzie, este bine ca mergem in transporturi in comun supravegheate video si ca suntem o comunitate unita care se respecta reciproc :)

  • #4

   Am senzația că și supravegherea video are limitele ei. Da, e o aventură mersul cu RATB-ul.

 3. Marian, e complicat să intervii cu pistolul in ziua de azi, mai ales in US. legile s-au mai schimbat și s-au mai înăsprit. vezi COPS, serialul, e bun ca material de studiu.

 4. Daca nu ai experienta de strada si nu ai dat un pumn in viata ta e greu sa te bagi si sa te impui intr-o asemenea situatie. Nu e cazul meu pentru ca am trecut prin multe in viata asta si fac sporturi de contact, am dat si luat pumni pe toate partile. Dar pentru un incepator in cartier e greu…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.