Cam de o săptămână de zile, Facebook a introdus în “Admin Panel-ul” aministratorilor paginilor de Facebook (care primesc de fiecare dată cu întârziere toate update-urile făcute de Facebook, adică eu) o căsuță nouă: Pages to Watch, unde adminii au posibilitatea de a adăuga pagini de Facebook mai mult sau mai puțin concurente, în ideea de a face o comparație între pagina pe care o administrează și ele.

pages to watch

Astăzi, mi-a apărut în dreapta ecranului, chiar deasupra Ticker-ului o căsuță “New Post to Watch”. Ei bine, căsuța cu pricina îi va apărea administatorului de pagina de Facebook ori de câte ori una din paginile pe care le urmărește cu opțiunea “Pages to Watch” are vreo postare care generează multe interacțiuni (nu știu să definesc “multe”, dar bănuiesc că Facebook face o medie a interacțiunilor pentru pagini, iar ce sare de medie activează notificarea respectivă).

facebook - new post to watch

În cazul de față a fost vorba despre o postare a celor de la BUG Mafia, care anunța intrarea liberă la concertul lor de aseară din club Princess. Postarea are peste 15000 de like-uri, aproape 500 de share-uri și 182 de comentarii. Și nu cred că a fost “sponsored”. De fapt, chiar sunt curios dacă voi fi notificat prin căsuța respectivă și în cazul postărilor “sponsored”.

Revenind la ce am zis în titlu, se pare că Facebook va scoate la pensie, încet-încet, site-urile care sunt axate doar pe monitorizarea paginilor de Facebook, iar “Pages to Watch” și “New Post to Watch” sunt primii doi pași finuți în aceeastă direcție. Sunt convins că în viitorul apropiat vom avea un Facebrands făcut chiar de flăcăii din Palo Alto și integrat direct în “Admin Panel-ul” paginilor de Facebook. Gratis, evident. Până la urmă, spionatul concurenței te va ambiționa să bagi bani în ad-uri. :)

UPDATE Later Edit: Am găsit un articol de acum o lună care vorbea despre Pages to Watch. Ăștia de la Fb cred că au ceva cu mine, Graph Search-ul mi l-au activat cu o întârziere CeFeRistică, toată lumea se laudă de câteva zile că a primit News Feed-ul nou, probabil eu o să îl primesc peste vreo două săptămâni. Pana corbului! Mark, dacă ai ceva cu mine și vrei să îmi transmiți ceva, ai numărul meu!

9 comentarii Adaugă comentariu

 1. Gratis pana omoara concurenta, apoi la incredibilul pret de numai … :D

  • #2

   @Ovidiu, neapărat cu “,99” în coadă! :D

 2. Iti dau la schimb News Feed-ul nou, pe care il am, si da-mi si mie Pages to Watch, pe care nu il am.

 3. Lasă asta, eu azi am primit direct în Notifications bar o reclamă de la o pagină căreia i-am dat like.
  WTF?! Cum fac asta? Vreau şi eu !!!

  • #6

   @Revo, data viitoare să faci un print-screen. :D

 4. Hai ma Ma-Reach-ule, lasa gluma si titlurile tabloide ca nu omoara pe nimeni, in cel mai bun caz te face mai curios sa vezi in facebrands pro ce si cum ;) :p

 5. devine tot mai mare site-ul asta .. deja banca transilvania are ceva parteneriat cu ei

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.