Vali are “Știrile Zilei”, Radu are “Știri despre tehnologie, Bunescu are “Ultrascurte”, cred că e timpul să am și eu un articol zilnic pe blog care să vă livreze oleacă de informație. Informație combinată cu niște gânduri mariciene cărora nu le găseam până astăzi un loc unde să le postez. Așadar, să purcedem. Ziua 1 de “Gânduri”. Să vedem cât mă ține toată nebunia.

Gândurile de azi sunt două la număr:

1. Publicis Italia a prestat o campanie mișto pentru Diesel care te îndeamnă să “BE A FOLLOWER” pentru că viața de influencer e dubioasă: ai multe bagaje de cărat după tine în vacanță, ți se răcește mâncarea până îi faci enșpemii de instastory-uri. Corect, cu insight și amuzament, cum se face ca la carte treaba. Partea drăguță e că în echipa cu ideea și execuția sunt și câțiva români talentați într-ale advertisingului (xoxo, Sandra!).

Îmi place campania, chiar te face să zâmbești. Exploatează perfect trendul ăsta anti-influenceri din ultima vreme, însă nu pot să nu remarc că la finalul zilei toată povestea nu e altceva decât o fentă. Toată lumea își pozează mâncarea, toată lumea își ia hainele alea frumoase în vacanțe să facă pozele alea fine cu care să se laude pe Facebook. Sunt foarte puțini “followerșii” ăia despre care vorbește campania și cel mai probabil ăia nu stau pe YouTube, Facebook și Instagram, unde vor rula clipurile haioase de mai jos. :)

A, că vor să te ducă într-un vibe d-ăla cool și că zici “ce tare! așa e!”, după care te vei întoarce la cumpărat chesti de pe asos.com și fotografiat mâncarea din farfurie, asta e partea a doua. Oricum, fină rău campania! Nu știu însă dacă o să îmi cumpăr ceva de la Diesel, cred că tot influencerii au bani de hainele lor de fapt. :))

Găsiți cele mai reușite clipuri ale campaniei mai jos:

Ar mai fi și ăsta de mai jos, dar e tocmai pe invers. Ei susțin că un influencer se dezbracă greu pentru că are multe haine pe el. Cred că cine a venit cu insight-ul ăsta nu știe că 90% dintre influencerii de pe Instagram pescuiesc like-urile cu foarte puțină textilă pe ei.

2. Un rapper din State, 21 Savage, a fost arestat pentru că nu a aplicat pentru viză de ședere, iar omul stă din 2005 ilegal în SUA. E posibil să fie deportat în UK și nu pot să nu mă amuz de faptul că nici rapperii nu mai intră la pușcărie cu motive serioase, ca pe vremuri. :)

În altă ordine de idei, piesa “a lot” a lui 21 Savage cu J. Cole este foarte-foarte bună. Are J. Cole o dumă simpatică la un moment dat “Some niggas make millions, other niggas make memes”.

Bonus. Am mai avut un gând și l-am supus la dezbatere pe Facebook. Găsiți aici discuția. Pwp!

 

1 comentariu Adaugă comentariu

  1. #1

    15

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.