Zilele trecute, un prieten a fost oprit în trafic, împreună cu toată coloana de maşini, ca să treacă un senator/parlamentar/cineva important pentru care se oprește traficul, iar amicul meu a scos un cap pe geam și a strigat un “huo!” sincer, din toți plămânii aflați în dotare.

Urmarea? Un agent a venit la el și l-a împrietenit cu o amendă de 900 de lei.

Pe procesul verbal scrie așa: “A condus auto ……. și a adresat expresii jignitoare împotriva agentului de Poliție ….. de natură să lezeze demnintatea și autoritatea agentului, de tipul (HUUUUUAAAAA, boilor!)”.  Asta cu toate că amicul meu susține că a strigat doar un “huo!”.

Acum, nu știu ce scrie în lege la capitolul în care omul de rând simte nevoia să arunce cu un “huo!” spre senatori/parlamentari/oameni importanți, dar parcă 900 de lei e puțin cam mult. Un avertisment mi se pare suficient.

amenda-huo-900lei

13 comentarii Adaugă comentariu

 1. foarte bine. daca facea asta in state, era la bulau

 2. #2

  … prea putin 900 lei, prostia ar trebui sa se plateasca mult mai scump!

 3. Foarte bine i-a facut!!! Pai cum vine asta, vrem civilizatie, dar nu stim sa fim civilizati si sa respectam?

 4. Marian, vorba lui Cetin, ai idee ce pățea pentru așa ceva în Marea Britanie?

 5. #5

  Huoooooo!

  Hai sa lasam exemplele precum USA si UK, pentru ca suntem inca in Romania. Am inteles frustrarea soferului. Daca nu ar profita toti burtosi de coloane oficiale probabil altfel ar fi fost reactia cand trece o coloana oficiala.

 6. #6

  Ce va mai place sa ne compram cu alte tari. Pai voi aveti idee ce face Politia din SUA & UK pt cetateni? Acolo merita respect pt ca ei ofera siguranta cetatenilor si nu slugarnicie fata de cateva “VIP-uri” asa cum fac ai nostri. Ati apelat la Politia RO sa vedeti daca va ajuta sa va recuperati un bun furat?

 7. #7

  Astia-s vitejii tipici – pe moment fac pe smecherii, dar cand si-o iau, imediat dau fuga sa schelalaie pe unde apuca.
  Sunt convins ca omu nostru nu doar a huiduit, ci mai mult ca sigur s-a dat rotund pe acolo in dorinta de a arata cat de destept e el si cat de prosti sunt altii. Atata a costa smecheria in acest caz. Cam putin, totusi.

 8. #8

  Dacă agentul nu are martori poate să bage plângere contra procesului verbal lejer! Presupun că nu era singur în maşină!

 9. #9

  Atât costă dacă înjuri pe oricine.

  Art.102. – (1) Constituie contravenţii şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a IV-a de sancţiuni următoarele fapte săvârşite de persoane fizice:

  22. săvârşirea de către conducătorii de vehicule sau pasagerii acestora de gesturi obscene, proferarea de injurii, adresarea de expresii jignitoare sau vulgare participanţilor la trafic;

  Art.98. (1) Amenzile contravenţionale se stabilesc în cuantumul determinat de valoarea numărului punctelor-amendă aplicate.

  (4) Clasele de sancţiuni sunt următoarele:
  d) clasa a IV-a – de la 9 la 20 puncte-amendă;

 10. Vorba aia, radem, glumim, dar in incinta.
  Traim intr-o comunitate, totusi. Nu iau apararea oficialilor, dar ce-ar fi ca fiecare sa-si verse frustrarile cotidiene dupa cum vrea muschiul propriu?
  Fortez comparatia putin, amicul tau e ca ala de vorbeste la telefon in timpul filmului, la cinema.

 11. #11

  Desi sunt impotriva unor astfel de soferi, totusi acel militian este un MARE DOBITOC. Pai s-a trezit el sa dea amenda pt. astfel de ilegalitate in trafic, cand in acelasi timp se intamplau mii de ilegalitati in trafic si MULT MAI GRAVE. Nu cred ca a murit nimeni fiind injurat, dar sigur au murit multi, poate mult prea multi, din alte cauze de ilegalitati in trafic!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.