Eu mă consider o persoană creativă, mulţi prieteni îmi pun această calitate în cârcă şi uneori mai mă laud şi eu cu asta (ca acum de exemplu) dar astăzi când a trebuit să fac apel la această calitate m-am blocat şi nu am putut să fac uz de ea. Să vă zic povestea..

A trebuit să merg până la florărie să dau comandă de o coroană funerară. Am ajuns acolo, am ales florile, am negociat preţu’ (că doar trăim “vremuri căcăcioase”) dar când să închei acest maraton cu succes m-am lovit de o întrebare pusă parcă intenţionat de florăreasă:

-Şi ce vrei să scriu pe coroană mamă?

Mă uitam la ea şi nu ştiam ce să zic, nu m-am mai lovit de aşa ceva până acum, mă refer la acţiunea de a cumpara o coroană d’asta pentru că la mine în familie au fost puţine decese de când am suficienta minte să înţeleg ce înseamnă şi ce impune unul.

Am ridicat din umeri şi i-am zis:

Doamnă eu habar n-am ce se scrie, ştiu doar că această coroană vine din partea fratelui şi nepoţilor.

Femeia s-a uitat la mine cu milă şi mi-a zis:

O băgăm p-aia cu “regrete eterne” sau p-aia cu “suferinţă adâncă”?

Eu crispat zic:

Doamnă puneţi-o p’aia folosită cel mai des ( cu cele mai multe vizualizări ca să zic aşa în termeni “blogăriceşti”)…

Femeia zâmbeşte şi îmi zice:

Bine mamă, o băgăm pe asta cu “regrete eterne”, dă-mi un nr de telefon ca să te sun când e gata comanda!

Îi dau numărul de telefon şi mă tirez tiptil din “caşcaraveta” din termopan şi cu aer condiţionat oferită prea generos de domnu’ primar HOnŢanu’…

Concluzia zilei: Când te loveşti de realitate, uiţi ce-i aia creativitate…

10 comentarii Adaugă comentariu

 1. Ehe viata mai bate filmu’, mai mereu ;) Acum nu stiu daca e vb chiar de o lipsa de creativitate, ma gandesc ca tre’ sa fii un pic sinistru’ sa dai dovada de creativitate compunand mesaje pentru ai’ plecati dintre noi.Deci nu cred ca ai avut vreo lipsa, doar ca momentu’ nu cere creativitate ci poate cel mult compasiune si regret, zic si eu.
  p.s.: va sa zica asta cu “regrete eterne” e cea mai “vizualizata”…bine de retinut :D

  • @Cuvintealese, zici bine.. probabil dacă eram implicat şi sufleteşte în problemă născoceam eu ceva :)

 2. Eee, zi-i şi tu spontaneitate, în scenarii din astea! :)

 3. Mie mi se pare o idioţenie să scrii orice pe coroană. Când am fost nevoit să mă prezint la o îngropare, m-am dus cu coroana simplă. N-am vrut să supăr pe nimeni cu comment-ul ăsta! :D

 4. =)))) Stiu, stiu, stiu! N-ar trebui sa rad, da’ nu pot, bre, sa ma abtin si rad in hohote! Auzi cica “o bagam p’aia cu “regrete eterne” sau aia cu “suferinta adanca”?” si care are mai multe vizualizari! :))))
  Nici eu n-am fost pusa intr-o asemenea situatie si ma gandeam ca as fi ramas, mai mult ca sigur, intr-o pana cumplita de inspiratie. Cel mai probabil as fi facut la fel ca tine: cer ajutor la florareasa…

 5. trebuia sa scrii: Be right back:))

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.